Succeed.cz/Fórum/Kde najdu modely pro své módní focení?

Kde najdu modely pro své módní focení?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, kde vlastně hledat modely pro své módní focení. Jsem začínající fotograf a chci si vytvořit portfolio, ale nevím, jak sehnat lidi, kteří by mi v tom pomohli. Zkoušel jsem nějaké fotobanky a sociální sítě, ale přijde mi, že to je všechno tak chaotické. Myslíte, že je lepší oslovit modelky přímo přes Instagram, nebo spíš zkusit nějaké castingové agentury? Jaké máte zkušenosti s hledáním modelek? Je lepší hledat mezi profesionály nebo raději začátečníky, kteří chtějí nabrat zkušenosti? A co třeba místní modelingové školy, mají cenu? Také jsem uvažoval o spolupráci s lidmi v oblasti módy, třeba stylisty nebo návrháři – myslíte, že by mohli mít kontakty na modely? Jak to máte vy? Jakým způsobem jste našli ty správné tváře pro své projekty? Děkuji za jakékoli tipy a rady!

133 slov
1.3 minut čtení
3. 9. 2022
Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová

Modely se dají sehnat různě. Můžeš zkusit Instagram, hodně lidí tam hledá příležitosti, ale chce to oslovovat víc modelů. Castingové agentury jsou taky fajn, ale počítej s tím, že většinou mají profesionálněji naladěné modelky a může to být dražší. Pokud jsi na začátku, zkus oslovit začínající modelky, co chtějí nabrat zkušenosti – je to win-win situace. Místní modelingové školy můžou být dobrý zdroj, obvykle mají studentky, co se chtějí ukázat. Spolupráce se stylisty nebo návrháři může přinést kontakty na modely, takže klidně zkus i to. Je dobrý mít jasnou představu o tom, co chceš fotit, a pak se podle toho orientovat. Hodně štěstí!

103 slov
1 minut čtení
10. 12. 2023
Ivana Staňková
Ivana Staňková

Hele, já bych zkusil pár různých cest. Instagram je fajn, ale chce to oslovit víc lidí, než si myslíš. Většina modelek má svůj portfolia a často rády spolupracují se začínajícími fotografy na TFP (time for prints) základě, takže zkus napsat víc holkám. Castingové agentury taky můžou být dobré, ale tam často musíš počítat s poplatky a ne vždycky dostaneš to, co hledáš. Pokud se ti podaří najít nějakou modelingovou školu poblíž, tak to bude super. Mnoho studentů hledá příležitosti k focení a rádi by se zapojili do projektů.

Další možnost je navázat spolupráci s stylisty nebo návrháři, jak říkáš. Ti často mají kontakty na modelky a můžou tě nasměrovat. A nakonec se neboj oslovit i kamarády nebo známé, co by se chtěli zkusit vyfotit – někdy to může přinést nečekané výsledky. Hlavně buď trpělivý a hraj si s různými přístupy.

140 slov
1.4 minut čtení
18. 10. 2022
Emil Novák
Emil Novák
Podobné otázky