Jak poznat, že trpím syndromem podvodníka v práci?
Mám takový pocit, že se mi v poslední době nedaří tak, jak bych si přál, a čím dál víc si uvědomuji, že mám jakýsi divný pocit v souvislosti s tím, co dělám. Někdy mám tendenci si říkat, že vlastně vůbec nevím, jak jsem se dostal na svou pozici a že mě lidé vlastně berou vážně, přestože já sám o sobě pochybuji. Je možné, že trpím syndromem podvodníka? Jaké jsou vlastně příznaky toho, že bych mohl mít tento syndrom? Připadá mi to jako nějaký podivný pocit viny nebo nedostatečnosti, i když si říkám, že jsem možná dosáhl nějakého úspěchu. Často se srovnávám s ostatními a mám strach z toho, že jednou odhalí, že nejsem tak dobrý, jak si myslí. Je normální cítit se takto v zaměstnání? Co když se mi daří lépe než většině kolegů a stejně mám pocit, jako bych byl podvodník? Jaké kroky bych měl podniknout k tomu, abych si tohle uvědomění ujasnil a zbavil se pocitu nedostatečnosti? A co vlastně dělat, když se v práci cítím jako podvodník? Jak poznat hranici mezi zdravou sebereflexí a tímto syndromem? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří si možná prošli něčím podobným alebo mají zkušenosti s tímto tématem. Jak jste se vyrovnali s těmito pocity a co vám pomohlo je překonat?