Succeed.cz/Fórum/Jaké období je nejlepší pro investice do PPC?

Jaké období je nejlepší pro investice do PPC?

Mám takový dotaz ohledně investic do PPC kampaní. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaké ideální období, kdy se vyplatí do PPC investovat víc než jindy? Například, dává smysl investovat více během svátků, jako je Vánoce nebo Black Friday? Mám pocit, že v těchto obdobích je konkurence mnohem vyšší a každý se snaží prodávat co nejvíc. Ale zároveň si říkám, že když to udělám správně, mohl bych mít velké úspěchy. Jak to vlastně funguje s těmi sezónními trendy? A co mimo hlavní svátky? Myslím tím třeba léto nebo jaro, kdy lidé mají jinou náladu a možná i jiné potřeby. Je lepší zaměřit se na konkrétní produkty podle ročního období? Nebo bych měl mít nějaké dlouhodobější kampaně, které poběží pořád, bez ohledu na roční období? Také mě zajímá, jakým způsobem můžu zjistit, kdy je pro mě to nejlepší období na investice do PPC? Existují nějaké nástroje nebo metriky, které mi pomůžou rozhodnout se, jestli teď investovat nebo raději vyčkat? Děkuju za jakékoli tipy a rady od vás, kteří máte s PPC zkušenosti! Vím, že každé podnikání je jiné, ale zajímá mě celkový pohled na tohle téma.

184 slov
1.8 minut čtení
23. 1. 2025
Lukáš Kubík
Lukáš Kubík

Období pro PPC investice se fakt liší podle odvětví a cílovky. Určitě má smysl víc investovat během svátků jako Vánoce, Black Friday nebo Velikonoce, protože lidi víc nakupujou. Ale jak říkáš, je tam taky větší konkurence a ceny za proklik můžou vystřelit nahoru. Na druhou stranu, pokud to uděláš chytře a správně nastavíš kampaně, můžeš skvěle profitovat.

Mimo svátky záleží na tom, co prodáváš. Například letní kampaň na plavky bude asi nejlepší v létě a na zimní bundy zas na podzim. Někdy se vyplatí mít dlouhodobější kampaně, které poběží celoročně, ale určitě bys měl mít i sezónní akce.

Co se týče nástrojů, Google Trends je fajn na sledování zájmu o produkty v různých obdobích. Také se podívej na historická data ze svých předchozích kampaní, abys viděl, kdy ti to v minulosti fungovalo nejlíp. Klíčový je testovat a optimalizovat kampaně podle toho, co funguje. Takže doporučuji zkoušet různé strategie a sledovat výsledky.

150 slov
1.5 minut čtení
7. 2. 2025
Renata Fojtíková
Renata Fojtíková

Jasně, investice do PPC mají svá specifika. Jak správně říkáš, období kolem Vánoc a Black Friday je výhodný čas na zvýšení investic, protože lidi nakupují víc a hledají slevy. Ale to znamená taky vyšší konkurenci, takže ceny kliků půjdou nahoru. Takže pokud máš nějaké promo akce nebo zajímavé produkty, máš šanci se prosadit.

Kromě hlavních svátků se vyplatí sledovat sezónní trendy. Například na jaře a v létě může být zájem o zahradnictví, cestování nebo venkovní aktivity, takže pokud prodáváš něco v této oblasti, měl bys zvážit kampaně právě v těchto obdobích. Dlouhodobější kampaně mají smysl, ale občas je dobrý je přizpůsobit aktuálnímu počasí nebo událostem.

Jako nástroje pro analýzu můžeš použít Google Analytics nebo plánovač klíčových slov od Google. Sleduj trendy vyhledávání a případně si udělej vlastní testy s různými kampaněmi. Takže jo, zkus investovat víc v sezóně a sleduj výsledky – to ti řekne, co funguje nejlíp.

146 slov
1.5 minut čtení
6. 2. 2025
Josef Vrba
Josef Vrba