Jak začít používat LinkedIn pro networking?
Slyšel jsem hodně o tom, jak je LinkedIn skvělou platformou pro networking a budování kariéry, ale vůbec nevím, kde začít. Myslím, že bych chtěl využít všechny ty možnosti, které LinkedIn nabízí, abych se spojil s lidmi ve svém oboru a možná našel i nějaké pracovní příležitosti. Jenže mám pocit, že je toho tolik a já nevím, jak se do toho vůbec pustit. Jaký je nejlepší způsob, jak si vytvořit profil? Je důležité mít tam profesionální fotku, nebo stačí něco obyčejného? A co vlastně napsat do popisu? Mám se zaměřit na svoje dovednosti, nebo radši popsat svoji pracovní historii? A co když chci oslovit lidi, které neznám? Jakým způsobem bych měl napsat zprávu, aby to vypadalo přirozeně a ne jako spam? Někdo říkal, že je dobré připojit se do skupin a diskutovat tam, ale co když se bojím vyjádřit svůj názor? Jak můžu začít navazovat kontakt s lidmi bez toho, abych působil jako někdo, kdo jen chce něco získat a nic nedává? A co doporučujete udělat po tom, co se mi podaří někoho oslovit? Jak dál pokračovat v budování vztahů? Poraďte mi prosím, jak na to!