Succeed.cz/Fórum/Jak jsem mohl zvýšit prodej v mém obchodě během lockdownu?

Jak jsem mohl zvýšit prodej v mém obchodě během lockdownu?

Zajímalo by mě, jestli má někdo nějaké tipy nebo zkušenosti, jak zvýšit prodeje v obchodě v době lockdownu. Mám malý kamenný obchod s módou a když přišel lockdown, všechny mé tržby se prakticky zastavily. Zkoušel jsem přesunout některé věci online, ale pořád to není ono. Myslím, že je potřeba najít nějaké kreativní způsoby, jak zaujmout zákazníky, i když nemohou přijít přímo do obchodu. Hlavně mě zajímá, jestli existují nějaké osvědčené strategie nebo marketingové triky, které by mohly pomoct. Také přemýšlím o spolupráci s influencery nebo využití sociálních médií k propagaci, ale nejsem si úplně jistý, jak na to. Možná má někdo zkušenosti s online prodejem v této těžké době? Jak jste se vypořádali s konkurencí? Je tu někdo, kdo dokázal skutečně zvýšit tržby i během těžkých časů? Každý tip nebo rada by mi hodně pomohly.

135 slov
1.4 minut čtení
6. 5. 2024
Žaneta Hlávková
Žaneta Hlávková

Zvýšit prodeje během lockdownu je fakt výzva. Zkusil bych víc využívat sociální sítě – udělej třeba livestreamy, kde představíš nový zboží nebo ukážeš, jak kombinovat kousky. Lidi to baví a přitáhne to pozornost. Můžeš taky zorganizovat nějaké soutěže nebo akce, kde si lidi můžou vyhrát slevové kupony, to motivuje k nákupu online.

Další věc, co funguje, je nabízet doručení zdarma nebo možnost vyzvednutí v obchodě, když to situace dovolí. A určitě se podívej na spolupráci s influencery – ale radši někoho menšího, kdo má věrnou základnu sledujících. To může zajistit, že tvoje zboží uvidí víc lidí.

A nezapomeň na e-mailing! Zasílej newslettery s tipy na styling a novinkami, aby sis udržel kontakt se svými zákazníky. Když je situace těžká, lidi ocení osobní přístup a budou chtít podporovat lokální obchody.

127 slov
1.3 minut čtení
23. 6. 2024
Irena Burianová
Irena Burianová

Myslím, že je důležité se zaměřit na online přítomnost. Zkusil bych víc propagovat tvůj e-shop, třeba pomocí Facebooku nebo Instagramu. Dobrý obsah a fotky produktů můžou hodně prodat. Zvažuj i spolupráci s influencery, stačí malí influenceři, co mají věrné sledující. Můžeš udělat soutěž nebo giveaway, to taky zvedne zájem.

Co se týče zákazníků, zkus nabízet speciální akce – třeba dopravu zdarma nebo slevy na první nákup. Myslím, že personalizovaný přístup k zákazníkům je klíčový. Můžeš poslat e-maily s nabídkami nebo novinkami.

Pokud máš možnost, zkuste i livestreaming na sociálních médiích – ukázat produkty v reálném čase a odpovídat na dotazy může přilákat lidi. A nezapomeň na komunitu – zapoj se do místních skupin na Facebooku, kde můžeš sdílet novinky o svém obchodě. Hlavně buď aktivní a nevzdávej to!

127 slov
1.3 minut čtení
9. 4. 2024
Petra Malá
Petra Malá