Succeed.cz/Fórum/Kde najdu nápady na podnikání, když pracuji na plný úvazek?

Kde najdu nápady na podnikání, když pracuji na plný úvazek?

Chtěl bych se zeptat, kde vlastně začít hledat inspiraci na nové podnikatelské projekty, když mám aktuálně práci na plný úvazek a času moc nezbývá. Občas mě napadá, že bych chtěl zkusit něco vlastního, ale jaksi nevím, kde sehnat ty správné nápady. Možná by to mohlo být něco v oblasti online podnikání, ale přemýšlím, jestli se dá najít něco, co by se dalo rozjet i s omezeným časem. Napadá mě, jestli existují nějaké konkrétní weby, články nebo fóra, kde lidé sdílejí své nápady a zkušenosti. Jaké formy podnikání jsou teď trendy? Hledám něco flexibilního, co lze dělat po večerech nebo o víkendech. Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Kde jste hledali inspiraci vy? Jinak mě také zajímá, jaké knihy nebo podcasty byste doporučili pro rozvoj podnikatelského myšlení. Myslíte si, že má cenu investovat čas do brainstormingových sezení sám se sebou nebo lépe spolupracovat s někým jiným? Jak to vidíte? Vím, že je důležité mít plán a strategii, ale jak začít bez konkrétních nápadů? Děkuji za jakékoli tipy a rady.

168 slov
1.7 minut čtení
8. 11. 2021
Vladimír Vašek
Vladimír Vašek

Zdravím, určitě je spousta způsobů, jak najít inspiraci na podnikání i s plným úvazkem. Zkus třeba sledovat online fóra jako Reddit nebo Quora, kde se často probírají nápady na podnikání. Můžeš taky kouknout na blogy o podnikání a podnikatelské podcasty, tam najdeš hodně příkladů úspěšných lidí a jejich rad. Mně osobně pomohly platformy jako Medium nebo LinkedIn, kde lidi sdílí svoje zkušenosti.

Co se týče trendů, online služby jako dropshipping, affiliate marketing nebo dokonce digitální produkty jsou teď dost populární a dá se to dělat ve volném čase.

Není špatný nápad zkusit brainstormovat s někým jiným, i když sám se sebou si to taky můžeš užít. Třeba se ti rozsvítí nějaký skvělý nápad. A knihy jako "The Lean Startup" nebo "Start with Why" jsou super pro rozvoj myšlení.

Hlavně buď otevřený novým myšlenkám a nezapomeň, že i malý projekt může vyústit v něco většího! Držím palce!

146 slov
1.5 minut čtení
4. 1. 2025
Lukáš Tomeš
Lukáš Tomeš

Jasně, hledání nápadů na podnikání, když máš plný úvazek, může bejt docela výzva. Zkus se podívat na weby jako je Reddit, tam je spousta diskuzních fór, kde lidi sdílej nápady, třeba r/Entrepreneur nebo r/startups. Také se mrkni na YouTube, tam najdeš videa o online podnikání, affiliate marketingu nebo dropshippingu, což jsou všechno flexibilní možnosti.

Když už mluvíš o tom brainstormingu, zkus si udělat seznam věcí, co tě baví nebo co umíš. Někdy stačí taková jednoduchá myšlenka a pak to rozvinout. Knihy jako "The Lean Startup" od Eric Reis nebo "Start With Why" od Simon Sinek můžou být super inspirativní. A podcasty jako "How I Built This" ti dají pohled na to, jak začínali jiní podnikatelé.

Spolupráce s někým může přinést nové nápady a motivaci, ale klidně začni sám, časem můžeš přibrat parťáka. A fakt si dej pozor na to, co tě baví – podnikání by mělo bavit, jinak to nepřežiješ. Prostě zkoušej a uč se za pochodu.

156 slov
1.6 minut čtení
11. 1. 2024
Vlastimil Sýkora
Vlastimil Sýkora