Succeed.cz/Fórum/Jak najít čas na mini podnikání při práci?

Jak najít čas na mini podnikání při práci?

Zdravím všechny, mám takovou otázku, která mě trápí už delší dobu. Jsem v klasické pracovním poměru a mám pocit, že bych chtěl zkusit něco navíc, třeba nějaké malé podnikání. Rád bych rozjel svoje nápady, ale problém je v tom, že po práci jsem unavený a vlastně nevím, jak si na to najít čas. Jak to děláte vy? Všichni víme, že čas je vzácný a že se mnohdy nevejdeme do denního rozvrhu. Mám pocit, že některé úkoly se mi daří odkládat a pak už není čas na věci, které mě opravdu baví nebo by mohly přinést nějaký vedlejší příjem. Třeba se snažím plánovat, ale pak se do toho vloží rodina nebo jiné povinnosti a já se dostanu do kruhu, ze kterého se nedokážu dostat. Nějaké tipy nebo triky pro efektivní plánování? Mám zkusit ráno vstávat dřív nebo si večer udělat prostor na kreativní činnost? Co funguje vám? A jak se vyrovnáváte s tou frustrací z toho, že byste rádi něco dělali, ale čas prostě není? Předem díky za vaše postřehy a rady.

171 slov
1.7 minut čtení
14. 7. 2024
Václav Šulc
Václav Šulc

Podle mě je to fakt o prioritách. Zkus se zamyslet, co je pro tebe nejdůležitější. Můžeš zkusit si udělat plán na týden, kde si vyčleníš pár hodin na svůj projekt. Klidně ráno nebo večer, jak ti to víc vyhovuje. Třeba si můžeš nastavit budík o hodinu dřív a věnovat tu hodinu jen svému podnikání. Pokud máš rodinu, tak zkus zapojit i je, třeba si udělat nějaký společný "rodinný čas" na tvoje projekty, aby ses necítil tak osaměle. Také ti doporučuju si odkládat úkoly podle toho, co je urgentní a co ti přináší radost. A zkus i nějaké aplikace na plánování nebo poznámkování, to může dost pomoct udržet se na správné cestě. Jo a nezapomínej na odpočinek, abys nebyl přetíženej a unavenej. Hlavně to nevzdávej!

124 slov
1.2 minut čtení
27. 1. 2025
Pavla Žáková
Pavla Žáková

Jasně, to je problém, se kterým se potýká spousta lidí. Mám pár tipů, co mi pomohly. Zkus si udělat malý plán. Místo toho, abys chtěl najít spoustu času najednou, zkus věnovat třeba 30 minut denně na svou mini podnikatelskou činnost. Můžeš to klidně dělat i večer, když děti už spí nebo ráno, když máš chvilku pro sebe.

Další věc je omezit rozptýlení. Zkus si vyhradit místo a čas jen pro práci na svém projektu a vypni všechny notifikace. Taky si můžeš napsat seznam úkolů na týden – to ti pomůže lépe se soustředit na to nejdůležitější.

A hlavně, neboj se požádat rodinu o pomoc. Třeba si s nimi domluvíš nějaký čas na tvoření, kdy ti dají klid. Frustrace je normální, ale zkus brát malé pokroky jako úspěch. Každý kousek času, který věnuješ svému snu, se počítá.

135 slov
1.4 minut čtení
4. 12. 2024
Aleš Vojtěch
Aleš Vojtěch