Co dělat, když práce zabírá celý můj volný čas?
Mám takový pocit, že se mi život začíná točit jen kolem práce. V poslední době mi práce zabírá veškerý volný čas a už mi to opravdu leze na nervy. Každý den přicházím do kanceláře, dělám své úkoly, a když se zdá, že je konec dne, tak zjistím, že mám ještě spoustu věcí na stole, které musím dodělat. Když se dostanu domů, místo toho abych si odpočinul nebo se věnoval rodině a koníčkům, tak sedím s notebookem na klíně a snažím se dohnat to, co jsem nestihl během dne. Každý víkend je to stejné – místo relaxace nebo výletu s přáteli trávím čas jen tím, že odpovídám na e-maily a plánuju další týden. Cítím se unavený a frustrovaný, protože mě moje práce sice živí, ale zároveň mě i ubíjí. Jak to změnit? Jak si najít rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem? Existuje nějaká osvědčená metoda, jak si zorganizovat čas tak, abych měl konečně čas na sebe a na lidi kolem mě? Dává smysl mluvit s nadřízeným o tom, že bych potřeboval nějaké úlevy nebo flexibilnější pracovní hodiny? Nebo je lepší hledat jinou práci? Jak zvládnout stres z práce a přitom si užívat život naplno? Všichni říkají, že bych měl mít work-life balance, ale jak toho dosáhnout v tomto uspěchaném světě?