Succeed.cz/Fórum/Co se dá naučit z projektů, které uspěly online letos?

Co se dá naučit z projektů, které uspěly online letos?

Zajímalo by mě, co vlastně můžeme vzít z úspěšných online projektů, které se objevily v letošním roce. Ty projekty, co vidíme na sociálních sítích nebo v různých článcích, většinou mají něco do sebe a určitě nám mohou poskytnout cenné lekce. Například, jaké marketingové strategie použili k tomu, aby se dostali do povědomí lidí? Je nějaký konkrétní styl komunikace, který se ukázal jako efektivní? Vím, že některé projekty se zaměřily na udržitelnost nebo komunitní aspekty a to mě zajímá – jak to ovlivnilo jejich úspěch? Také by mě zajímalo, jestli se objevily nějaké nové trendy v designu nebo uživatelském rozhraní, které přitáhly pozornost a zaujaly zákazníky. Jak tedy efektivně sledovat tyto trendy a aplikovat je na vlastní projekty? Myslíte si, že je důležité sledovat konkurenci nebo spíš hledat inspiraci jinde? Co si myslíte o roli influencer marketingu v těchto úspěších? Jsou nějaké konkrétní příklady projektů, které byste doporučili zkoumat? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, co všechno se dá naučit z letošních úspěšných online projektů!

165 slov
1.7 minut čtení
4. 10. 2022
Eduard Horák
Eduard Horák

Jo, letos se fakt objevilo spousta zajímavých projektů. Vypadá to, že klíčový je autentický přístup a udržitelnost. Projekty, co se zaměřily na ekologii nebo lokální komunitu, si získaly hodně fanoušků. Marketingovky jako storytelling nebo zapojení influencerů se osvědčily – lidi to prostě zajímá víc než klasická reklama.

Dále, co se designu týče, minimalistický styl s důrazem na uživatelskou přívětivost byl hodně v kurzu. Lidi chtějí jednoduché a intuitivní rozhraní. Sleduj konkurenci, ale inspiraci klidně hledej i jinde – třeba v umění nebo přírodě.

Jako příklad bych doporučil projekt s udržitelnými výrobky, který využívá Instagram a TikTok k marketingu a komunikuje přímo se zákazníky. To fakt funguje. Takže jo, pozoruj trendy a neboj se experimentovat!

114 slov
1.1 minut čtení
18. 8. 2024
Jarmila Stehlíková
Jarmila Stehlíková

Jo, tak já si myslím, že letošní úspěšný online projekty nám toho daly fakt hodně. Třeba vidíme, jak důležitý je storytelling – ty nejlepší značky prostě umí vyprávět příběhy, což zapojuje zákazníky na úplně jiný úrovni. Marketingová strategie? Jasně, social media marketing a influencer spolupráce dělají divy. Všichni ti influenceri pomáhají budovat důvěru a autentický vztah se zákazníkama.

Dost projektů šlo na udržitelnost a komunitní aspekty, což lidi fakt zajímá, takže to je jasná cesta k úspěchu. Taky se mi zdá, že design jde víc do minimalismu a jednoduchosti. Uživatelé chtěj něco přehlednýho a snadno ovladatelnýho, takže UX je teď na prvním místě.

Sledovat konkurenci je určitě dobrý, ale inspiraci můžeš najít i mimo svůj obor. A co se týče trendů, tajemství je asi v neustálým sledování sociálních sítí a relevantních webů. Příklady? Tak třeba nějaký startupy zaměřený na ekologii nebo lokální produkty – ty jdou teď hodně na dračku. Hlavně se nebojte experimentovat.

153 slov
1.5 minut čtení
27. 6. 2024
Libor Janků
Libor Janků