Co všechno by mělo zahrnovat hodnocení alternativních investic?
Zajímalo by mě, co přesně všechno se posuzuje, když mluvíme o hodnocení alternativních investic. V poslední době jsem narazil na spoustu článků a videí, které doporučují diverzifikaci portfolia a zahrnutí různých alternativních aktiv jako umění, kryptoměny nebo nemovitosti. Ale jak vlastně zjistit, jestli je investice do těchto alternativních aktiv rozumná? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při hodnocení jejich potenciálu? Myslel jsem na věci jako likvidita, volatilita, historická výkonnost a samozřejmě i rizika spojená s těmito typy investic. Také mě zajímá, jaký vliv může mít trh nebo ekonomické podmínky na hodnotu těchto alternativních investic. Dále bych chtěl vědět, jestli existují nějaké specifické metody nebo nástroje, které se používají k hodnocení těchto investic. Je tu někdo, kdo by mi mohl objasnit, co všechno by mělo být součástí takového hodnocení a na co si dát pozor, když se rozhoduju, zda investovat do něčeho neobvyklého? Jak vlastně zjistit, jestli ta investice za to stojí?