Co napsat do životopisu při změně kariéry?
Chci se zeptat, jak správně přizpůsobit životopis, když plánuju změnit svou kariéru. Mám za sebou několik let v oblasti, kde jsem dělal něco úplně jiného, a teď bych rád přešel do oboru, který mě vždycky zajímal. Jenomže nevím, co přesně bych měl do životopisu napsat, abych ukázal, že mám potenciál uspět v této nové oblasti. Měly by tam být nějaké speciální dovednosti nebo zkušenosti, které by mohly být relevantní, i když vlastně nemám žádné přímé zkušenosti v tom novém oboru? A co třeba moje předchozí pracovní pozice? Měly by být zmíněny v životopisu vůbec, nebo se raději zaměřit pouze na dovednosti a osobní kvality, které by mohly být pro novou práci užitečné? Jak moc mohu vytáhnout z předchozího zaměstnání něco, co by mohlo oslovit potenciální zaměstnavatele v zcela jiném odvětví? A co když jsem třeba dělal něco jako marketing a teď bych chtěl jít do IT? Jak tohle všechno skloubit dohromady? Kdo máte nějaké zkušenosti s tímto přechodem a jaké rady byste mi dali ohledně struktury a obsahu životopisu? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří si tím prošli.