Succeed.cz/Fórum/Jak zjistit, jestli je firma vhodná pro mě?

Jak zjistit, jestli je firma vhodná pro mě?

Zdravím všechny, potřebuju poradit ohledně výběru firmy, do které chci investovat svůj čas a energii. Jaký je vůbec nejlepší způsob, jak si zjistit, jestli je ta daná firma pro mě ta pravá? Přemýšlím o různých aspektech, jako je firemní kultura, hodnoty, které zastávají, a samozřejmě i to, jak se chovají k zaměstnancům. Co byste doporučili zkoumat? Měly by mě zajímat i reference od bývalých zaměstnanců nebo nějaké hodnocení na pracovních portálech? Jak moc jsou důležité tyto informace při rozhodování? A co třeba jejich úspěšnost na trhu nebo jak reagují na trendy v oboru? Jaké otázky bych si měl položit před tím, než se rozhodnu pro konkrétní firmu? Je dobré zohlednit i to, jaké mají možnosti kariérního růstu a podporu vzdělávání? Vím, že dnes je to hodně o tom najít správnou rovnováhu mezi osobním životem a pracovním nasazením, takže by mě zajímalo, jestli byste doporučili nějaké konkrétní tipy nebo postupy, jak se dostat k informacím o firmě. Všechno kolem podnikání a kariéry je teď tak složité a chtěl bych udělat správné rozhodnutí. Jak to vidíte vy?

175 slov
1.8 minut čtení
22. 4. 2024
Anna Zlámalová
Anna Zlámalová

Jasně, tohle je fakt důležitý téma. Když vybíráš firmu, tak se zaměř na několik věcí. Firemní kultura je super důležitá – zjisti, jak se tam chovají lidi, jestli je tam přátelský prostředí nebo spíš stres. Hlavně se mrkni na hodnoty firmy a jestli souhlasí s těma tvéma. Reference od bývalých zaměstnanců jsou fajn, na pracovních portálech jako Glassdoor najdeš hodnocení, tak to prozkoumej.

Důležitý je i úspěch firmy na trhu a jak reagují na trendy – sleduj jejich novinky, co dělají jinak než konkurence. Taky se ptej na možnosti kariérního růstu a vzdělávání, protože to ti může dost pomoct v budoucnu. A určitě zvaž, jak vybalancovat osobní život a práci, to je teď hodně trendy.

Zkus si udělat seznam otázek, co tě zajímají, a třeba si domluvit pohovor nebo informativní schůzku, kde se dozvíš víc. To ti pomůže udělat lepší rozhodnutí.

140 slov
1.4 minut čtení
14. 4. 2024
Ondřej Maleček
Ondřej Maleček

Jasně, vybírat firmu není sranda. Zkoukni hlavně firemní kulturu a hodnoty - to je důležitý. Můžeš kouknout na jejich webovky, jak se prezentujou v sekci "O nás" nebo nějakých reportech. Reference od bývalých zaměstnanců jsou super, třeba na Glassdooru nebo jiných portálech. Uvidíš, jak se chovají k lidem a jaký mají pracovní prostředí. A určitě se zeptej na možnosti kariérního růstu a vzdělávání – dneska to fakt hodně hraje roli. Zjisti si i, jak reagujou na trendy v oboru a jak si stojí na trhu – to ti taky napoví, jestli jsou stabilní nebo ne. Naplánuj si pár otázek na pohovor, co tě zajímají, třeba ohledně pracovního poměru a balancování práce s osobním životem. Držím palce, ať najdeš firmu, která ti sedne!

122 slov
1.2 minut čtení
25. 8. 2024
Alena Adamcová
Alena Adamcová