Jak si vybrat mentora, když nevím, co přesně chci dělat?
Život je plný nejasností a někdy se cítím jako ztracený v oceánu možností. Když přemýšlím o své kariéře, uvědomuji si, že bych potřeboval někoho, kdo mi pomůže nasměrovat mé kroky a ukázat mi cestu. Jenže je tu jeden zásadní problém – vlastně nevím, co chci dělat. Jak tedy mohu vybrat mentora, když nemám jasno v tom, jaká by měla být moje budoucnost? Mám si vybírat někoho podle jeho zkušeností v oboru, který mě zajímá, nebo spíš podle jeho schopnosti inspirovat a motivovat? Je důležité mít konkrétní cíl před tím, než začnu hledat mentora, nebo je dobré mít mentora právě proto, abych si ten cíl ujasnil? Vím, že mentorství může být klíčové pro můj osobní i profesní růst, ale jak to udělat správně, když jsem na začátku a všechno mi přijde chaotické? Myslíte si, že by bylo lepší najít někoho z mé oblasti zájmu a zkoušet se od něj učit různé věci, nebo bych měl hledat někoho s širším rozhledem, kdo by mi pomohl najít nové příležitosti a směry? Jak začít s tímto procesem bez konkrétního plánu? Víte o nějakých osvědčených způsobech, jak najít vhodného mentora bez toho, abych měl jasnou představu o své budoucnosti? Děkuji za jakoukoli radu!