Co je teď víc poptávané - programování nebo marketing?
V poslední době se čím dál tím víc mluví o tom, jak je důležité mít dovednosti, které odpovídají trendům na trhu práce. Stále více lidí přemýšlí, co by mělo být jejich dalším krokem v kariéře. V současnosti je velký tlak na technologické dovednosti, ale zároveň i na schopnost efektivně komunikovat a prodávat. Takže se chci zeptat, co je teď víc poptávané – jestli programování nebo marketing? Mám pocit, že programování nabírá na popularitě, protože je to něco, co se dá aplikovat v mnoha odvětvích a technologiích. Na druhou stranu marketing se vyvíjí spolu s tím, jak se mění chování spotřebitelů a trendy v digitálním světě. Jak to tedy vidíte vy? Jsou firmy teď víc nakloněné hledat programátory, kteří umí kódovat aplikace a software, nebo spíš odborníky na marketing, kteří rozumí sociálním sítím a online reklamě? Je zajímavé sledovat, jak se obě oblasti prolínají, ale já osobně mám zmatek v tom, co by pro mě bylo lepší z pohledu budoucího zaměstnání. Máte někdo zkušenosti s trhem práce v těchto dvou oblastech? Co myslíte, která z těchto dovedností má větší potenciál pro růst v následujících letech? Pokud máte nějaké názory nebo tipy pro lidi, kteří se snaží rozhodnout mezi těmito dvěma směrnicemi, budu moc ráda za jakoukoli radu alebo jenom názory.