Co dělat, když mám strach, že neuspěju se svým projektem?
Mám takový pocit, že se mi všechno může rozsypat pod rukama. Snažím se rozjet svůj projekt, který jsem si plánoval už dlouho a teď, když je to konečně na dosah, mě přepadá strach, že to prostě nevyjde. Co když moje nápady nejsou dost dobré? Čím víc se do toho pouštím, tím víc mám obavy, jestli se mi podaří zaujmout cílovou skupinu a jestli vůbec někdo ocení to, co dělám. Je mi jasné, že podnikání je o riziku, ale jak zvládnout ten strach z neúspěchu? Měl jsem už několik neúspěšných pokusů v minulosti a to mi taky příliš nepřidalo na sebevědomí. Jak se motivovat a nevzdávat to? Existují nějaké tipy nebo techniky, které by mi mohly pomoct překonat tento strach? Myslíte si, že je lepší začít s menšími cíli a postupně se posouvat dál, nebo jít rovnou po velkých ambicích? Jak ostatní lidé zvládají podobné pocity? Vím, že nejsem sám a že mnoho lidí prochází obdobnými krizemi. Jak to vidíte vy? Co vám pomohlo najít odvahu a pokračovat ve svých plánech i přes tyto obavy? Mám pocit, že ten tlak na úspěch v dnešní době je čím dál tím větší a já bych rád našel způsob, jak se s tím vyrovnat.