Succeed.cz/Fórum/Nástroje pro automatizaci emailového marketingu, co bych měl vědět?

Nástroje pro automatizaci emailového marketingu, co bych měl vědět?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní nástroje pro automatizaci emailového marketingu, které by mi mohli usnadnit život. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je důležité mít efektivní emailovou strategii, ale přiznám se, že se v tom moc nevyznám. Slyšel jsem o různých platformách, ale nejsem si jistý, které jsou nejlepší a jaké funkce vlastně potřebuju. Mám malý online obchod a chtěl bych začít s emailovým marketingem, abych oslovil své zákazníky a udržel je informované o novinkách nebo akcích. Uvažoval jsem o tom, že bych mohl využít nějaký nástroj na automatizaci, který by mi pomohl s plánováním kampaní, segmentací kontaktů nebo třeba s A/B testováním. Je to vůbec možné? Jaké nástroje byste doporučili pro začátek? A co třeba cenové možnosti? Nechci do toho dávat moc peněz, ale zároveň chci něco funkčního. Je lepší začít s něčím jednoduchým a postupně to rozšiřovat, nebo rovnou jít do nějakého komplexnějšího řešení? No a pak je tady otázka integrace s dalšími nástroji - mám obavy, že pokud si vyberu něco špatného, tak se mi to všechno rozbije a bude to nefunkční. Zajímalo by mě také, co byste považovali za klíčové funkce, které by takový nástroj měl mít. Třeba nějaké tipy nebo osobní zkušenosti by byly super! Díky moc za jakoukoli pomoc.

210 slov
2.1 minut čtení
26. 3. 2024
Eduard Kadlec
Eduard Kadlec

Takže, co se týče nástrojů na automatizaci emailového marketingu, je jich fakt spousta a některé jsou fakt fajn. Doporučil bych kouknout na Mailchimp, to je asi nejznámější a i pro začátečníky super. Mají bezplatný plán, který ti umožní posílat e-maily do určitého počtu kontaktů, což je ideální pro malý obchod. Potom je tu třeba SendinBlue, ten má i SMS marketing a taky dobré automatizační funkce.

Pokud jde o funkce, tak rozhodně hledej segmentaci kontaktů, nějaké šablony pro e-maily a možnost A/B testování. Tyhle věci ti hodně pomůžou optimalizovat kampaně. Ujisti se, že nástroj má reporty a statistiky – to ti pak pomůže vidět, co funguje a co ne.

Co se ceny týče, jak jsem říkal, Mailchimp má bezplatný plán a SendinBlue je celkem levný, když začneš platit. Jakože fakt se dá začít s něčím jednoduchým a pak to rozšířit, nemá smysl hned skákat do složitých řešení. A integrace? Většina těchto nástrojů se dá propojit s e-shopovými platformami jako Shopify nebo WooCommerce, takže by to mělo fungovat.

Když už si vybereš nějaký nástroj, tak si dej pozor na to, abys měl jasnou strategii – co chceš zákazníkům posílat a jak často. Drž se toho a uvidíš, že to půjde. Hodně štěstí!

197 slov
2 minut čtení
16. 12. 2024
Milan Svoboda
Milan Svoboda

Pokud začínáš s emailovým marketingem, tak určitě doporučuji podívat se na nástroje jako Mailchimp, Sendinblue nebo ConvertKit. Tyhle platformy jsou dost populární a nabízejí jednoduché rozhraní, což je super pro začátečníky. Mají funkce jako automatizace kampaní, segmentaci seznamu kontaktů a i A/B testování, což ti pomůže zjistit, co funguje nejlíp.

Cenově jsou většinou v nějakých rozumných hladinách – Mailchimp má třeba i free verzi do určitého počtu kontaktů, což může být ideální pro malý obchod. Pak můžeš postupně přejít na placenou verzi s víc funkcemi, až se ti to rozjede.

Rozhodně bych šel cestou něčeho jednoduchého na začátek. Když se s tím seznámíš a zjistíš, co fakt potřebuješ, můžeš pak přidat další funkce nebo zkusit něco komplexnějšího.

Co se týče integrace s jinými nástroji, to je fakt důležitý. Většina těchto služeb se dá dobře propojit třeba s e-shopovými platformami jako Shopify nebo WooCommerce, takže bys měl být v klidu.

Co považuji za klíčové funkce? Určitě plánování kampaní, analytiku (aby ses podíval, jak si vedou tvoje emaily), možnost personalizace zpráv a snadná správa kontaktů. Zkus si projít nějaký tutoriály nebo návody – to hodně pomůže. Hodně štěstí!

185 slov
1.9 minut čtení
25. 12. 2024
Petr Mareš
Petr Mareš