Succeed.cz/Fórum/Jak můžu využít technologie pro růst mého malého podnikání?

Jak můžu využít technologie pro růst mého malého podnikání?

Mám malý podnik a přemýšlím, jak bych mohl využít moderní technologie k jeho rozvoji. Vím, že dneska je všechno víc digitální a online, ale nějak se v tom ztrácím. Jaké konkrétní technologie by mohly být pro mě užitečné? Měli byste nějaké tipy na aplikace nebo softwary, které by mohly pomoci s marketingem, správou zákazníků nebo třeba s účetnictvím? Zajímalo by mě, jak bych mohl lépe oslovit své cílové publikum prostřednictvím sociálních médií nebo emailového marketingu. Je dobré investovat do webové stránky nebo e-shopu, pokud mám jen pár produktů? A co automatizace – má smysl, nebo je to spíš pro velké firmy? Jak mám začít, abych neztratil čas a peníze na něčem, co mi vlastně nepomůže? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních podnikatelů, co jim fungovalo a co naopak ne. Jaké máte doporučení pro malý podnik jako je ten můj? Děkuju!

139 slov
1.4 minut čtení
12. 10. 2023
Marcela Navrátilová

Takže, co se týče využívání technologií pro malý podnik, tady je pár tipů, co by ti mohlo pomoct. První věc, co bych doporučil, je mít nějakou slušnou webovou stránku. I pokud máš pár produktů, dobrá prezentace online je fakt důležitá. A když už jsi u toho, zvaž i e-shop. Třeba Shopify nebo WooCommerce na WordPressu jsou super možnosti, jak to zvládnout jednoduše.

Co se týká marketingu, určitě se zaměř na sociální média. Facebook a Instagram jsou skvělý platformy pro oslovení zákazníků. Můžeš tam sdílet fotky produktů, akce nebo prostě ukázat, co děláš. Nezapomeň ani na email marketing – Mailchimp je fajn pro začátečníky a můžeš tam snadno posílat nabídky nebo novinky.

Automatizace? To já bych určitě nezatracoval. I malým firmám může dost ušetřit čas. Některý nástroje jako Zapier ti pomůžou propojit různé aplikace a automatizovat procesy. Například můžeš automaticky přenášet kontakty z e-shopu do CRM systému bez toho, abys to musel dělat ručně.

Na účetnictví zkus třeba Fidoo nebo Smart Accounting. Ušetří ti to fakt hodně nervů a času.

Začni pomalu, vyzkoušej jednu nebo dvě věci a zjisti, co ti sedí. Není potřeba hned investovat do něčeho velkého. Hlavně se neboj experimentovat a učit se za pochodu.

193 slov
1.9 minut čtení
19. 1. 2022
Daniel Dobiáš

Hele, já bych začal tím, že si uděláš webovku. I když máš jen pár produktů, je to super vizitka a lidé tě tak snadno najdou. Můžeš zkusit WordPress nebo Wix, tam se to dá udělat fakt jednoduše. E-shop je fajn, pokud chceš prodávat online, ale klidně to můžeš rozjet i bez něj, třeba s nějakým Instagramem nebo Facebookem.

Sociální média jsou dneska hodně důležitý, takže doporučuji si vytvořit profily na těch hlavních platformách. Když máš nějaký obsah, tak už to můžeš sdílet a oslovit víc lidí. Takže třeba fotky produktů, příběhy ze zákulisí, to lidi baví.

Co se týče marketingu, emailový kampaně jsou skvělý. Můžeš zkusit Mailchimp nebo něco podobnýho na rozesílání newsletterů. Získáš kontakty na zákazníky a můžeš je pravidelně informovat o novinkách nebo slevách.

Účetnictví? Zkus účetní software jako je Pohoda nebo Fidoo – ulehčí ti to práci s fakturama a přehledy.

Automatizace má smysl i pro menší podniky! Můžeš automatizovat třeba odpovědi na časté dotazy nebo zjednodušit procesy přes nějaké aplikace jako Zapier.

Celkově to chce začít malými kroky a postupně to rozšiřovat podle toho, co ti funguje. Vždycky se dá něco vylepšit, tak se neboj experimentovat!

186 slov
1.9 minut čtení
8. 9. 2020
František Vojta
Succeed.cz/Články/Škálování podnikání
Leveraging Technology for Sustainable Business ExpansionExplore how modern technology can drive sustainable growth and scalability for businesses while maintaining a focus on environmental and social respon...
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2020
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky