Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší knihy o osobním rozvoji?

Jaké jsou nejlepší knihy o osobním rozvoji?

Chtěl bych se zeptat, jaké podle vás existují nejlepší knihy o osobním rozvoji, které mi mohou pomoci stát se lepší verzí sebe sama? V poslední době se snažím najít inspiraci a motivaci, abych se posunul dál v kariéře a zlepšil svůj životní styl. Hledám tituly, které by mi mohly poskytnout nejen užitečné tipy, ale také nějaké hlubší myšlenky, které mě donutí zamyslet se nad svým přístupem k věcem. Mám už pár knih od známých autorů, ale rád bych objevil i nové autory nebo méně známé kousky, které by mohly být stejně cenné. Zajímá mě také, jestli máte nějaké doporučení na knihy, které se zabývají tématy jako jsou produktivita, efektivní time management nebo třeba budování pozitivního myšlení. Vím, že dnes je na trhu spousta literatury zaměřené na osobní rozvoj, ale občas je těžké se v tom vyznat a najít opravdu hodnotné tituly. Jaké knihy považujete za klíčové pro osobní růst a proč? Jak vám konkrétně některé z těchto knih pomohly? Byl bych moc vděčný za vaše tipy a zkušenosti.

168 slov
1.7 minut čtení
8. 6. 2024
Milada Zajícová

Když mluvíme o osobním rozvoji, tak určitě doporučím "7 návyků skutečně efektivních lidí" od Stevena Coveyho. Je to klasika, která tě naučí, jak si lépe organizovat čas a přístup k životu. Další skvělá kniha je "Moc pozitivního myšlení" od Normana Vincenta Pealeho – ta ti fakt změní pohled na věci a ukáže ti sílu myšlenky.

Pokud hledáš něco novějšího, zkus "Atomic Habits" od Jamesa Cleara. Tam se dozvíš, jak si budovat zdravé návyky a zbavit se těch špatných. Je to hodně praktické a má to hlavu a patu.

"Myšlení, rychlé a pomalé" od Daniela Kahnemana ti zase ukáže, jak funguje tvůj mozek a jak dělat lepší rozhodnutí. O produktivitě je super "Deep Work" od Cal Newporta – fakt ti ukáže, jak se soustředit a být efektivní v tom, co děláš.

Těch knih je spoustu, ale tyhle by ti měly dát dobrý základ a posunout tě dál. Mně osobně hodně pomohly v orientaci v prioritách a motivaci do práce.

155 slov
1.6 minut čtení
14. 5. 2024
Věra Soukupová

Když hledáš inspiraci a motivaci, tak tady je pár knih, co mi fakt pomohly. Začal bych "7 návyků skutečně efektivních lidí" od Coveyho. To je klasika a dost mě to naučilo o prioritách a efektivním řízení času. Pak "Myšlení, rychlé a pomalé" od Kahnemana – skvělý pohled na to, jak myslíme a rozhodujeme se. Pokud tě zajímá pozitivní myšlení, zkus "Síla přítomného okamžiku" od Tolleho. Je to hodně o mindfulness a životě teď a tady. Další kniha, co doporučuji, je "Atomic Habits" od Clear – jak budovat dobré návyky a zbavit se těch špatných. A pokud chceš něco novějšího, "Vzdělávejte se s úsměvem" od Lencioniho je super k tomu, jak tvořit pozitivní pracovní prostředí. Tyhle knihy ti dají hodně do života a zlepší ti přístup k mnoha věcem.

128 slov
1.3 minut čtení
6. 2. 2024
Zdeněk Žižka
Succeed.cz/Články/Investice do sebe
Jak efektivně investovat do osobního rozvoje a vzdělávání?Objevte praktické strategie a metody pro efektivní investice do osobního rozvoje a vzdělávání, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů a snů.
1000 slov
10 minut čtení
22. 9. 2022
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky