Succeed.cz/Fórum/Kde najít skvělé online kurzy o osobním rozvoji?

Kde najít skvělé online kurzy o osobním rozvoji?

Zajímalo by mě, kde se dají sehnat skutečně kvalitní online kurzy zaměřené na osobní rozvoj. Hledám něco, co mi pomůže zlepšit sebevědomí, efektivitu a dovednosti, které bych mohl využít jak v pracovním životě, tak i v osobním. Vím, že dneska je internet plný různých platforem a nabídek, ale jak poznat, které kurzy jsou opravdu přínosné? Něco jako kurz na rozvoj měkkých dovedností, time management nebo třeba i meditaci a mindfulness. Zajímalo by mě, jestli někdo má nějaké zkušenosti s konkrétními weby jako Coursera, Udemy nebo Skillshare. Je tam něco, co vás fakt nadchlo nebo co byste doporučili? A co třeba české platformy? Existují nějaké dobré návrhy pro lokální obsah, který by byl relevantní pro naši kulturu? Jaký je váš názor na to, jestli je lepší absolvovat kurz s certifikátem nebo je důležitější samotný obsah a znalosti, které si z toho odnesu? Díky moc za jakékoli tipy a doporučení!

148 slov
1.5 minut čtení
16. 12. 2022
Aleš Charvát

No, online kurzy na osobní rozvoj jsou fakt na každém rohu. Coursera a Udemy mají spoustu kvalitních kurzů, co se týče měkkých dovedností nebo time managementu. Osobně jsem zkusil pár kurzů na Udemy a některé byly fakt super, ale je dobrý projít si recenze a hodnocení, abys zjistil, co jiní říkají. Na Skillshare se mi líbily kreativnější kurzy, ale na osobní rozvoj bych šel spíš na ty první dvě.

České platformy jako Naučse.cz nebo Seduo taky nabízejí zajímavé kurzy a je to víc přizpůsobené českému prostředí. Co se týče certifikátů, záleží, co od toho čekáš. Pokud to chceš mít do životopisu, tak certifikát může pomoct, ale mnohem víc ti dá ten obsah a dovednosti. Takže doporučuji spíš se soustředit na to, co se naučíš.

Zkus si udělat seznam toho, co konkrétně chceš zlepšit a pak podle toho vybírat kurzy. To by mohlo pomoct.

143 slov
1.4 minut čtení
31. 5. 2022
Karolína Říhová

Na online kurzy ohledně osobního rozvoje je super zaměřit se na pár známějších platforem jako Coursera, Udemy nebo Skillshare. Na Udemy najdeš fakt hodně kurzů na měkké dovednosti a time management. Osobně jsem měl pozitivní zkušenost s kurzem o sebevědomí, kde to bylo dost praktické a aplikovatelné. Coursera má taky skvělé kurzy od univerzit, takže pokud hledáš něco víc akademického, tohle by stálo za to.

Pokud jde o české platformy, doporučuji třeba Seduo nebo VímVíc – tam mají lokalizovaný obsah a často i zaměření na naše specifika.

Co se týče certifikátů, záleží na tobě. Pro některý práce to může být plus, ale mnohdy jde hlavně o znalosti a dovednosti, co si odneseš. Takže pokud je obsah kvalitní, klidně běž i bez certifikátu. Hlavně si vybírej podle hodnocení a recenzí ostatních uživatelů.

131 slov
1.3 minut čtení
12. 6. 2023
Milena Adamcová
Succeed.cz/Články/Investice do sebe
Kde najít kvalitní online kurzy a zdroje pro osobní rozvoj?Objevte nejlepší platformy a programy zaměřené na osobní rozvoj a zlepšení dovedností. Získejte tipy, kde hledat kvalitní online kurzy a jak je efekti...
1000 slov
10 minut čtení
17. 3. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky