Co dělat, když se při Pomodoro nemohu soustředit?
Pomodoro technika mi měla pomoct zvýšit produktivitu, ale poslední dobou mám problém se soustředit během těch 25 minut, co mám pracovat. Místo abych se soustředil na úkoly, pořád mi lítají myšlenky po hlavě, ať už je to něco z práce nebo osobní záležitosti. Zkoušel jsem si kolem sebe udělat klidné prostředí, odložit telefon a vypnout notifikace, ale stejně to moc nepomáhá. Když začnu s Pomodoro, nacházím se v situaci, kdy se mi do hlavy vtírají jiné myšlenky a já pak vlastně vůbec nevím, co jsem dělal. Také mě ruší zvuky kolem, i když mám sluchátka. Přemýšlel jsem o různých technikách na zlepšení koncentrace, ale většina z nich mi přijde jako klišé. Chci se zeptat ostatních, jestli mají nějaké osvědčené tipy, co dělat, když se při Pomodoro nemohu soustředit. Jaké máte zkušenosti? Pomáhá vám třeba nějaká meditace před tím, nebo používáte speciální aplikace na soustředění? Budu rád za jakékoli rady nebo triky, co by mi mohly pomoct dostat se zpět do rytmu a opravdu využít všechna ta Pomodoro kola efektivně.