Succeed.cz/Fórum/Kdy se vrhnout na online kurzy?

Kdy se vrhnout na online kurzy?

Mám takový dotaz ohledně online kurzů. V poslední době jsem přemýšlel, kdy je vlastně nejlepší čas začít s těmito kurzy. Jakože jestli to má smysl dělat v době, kdy mám plné ruce práce s mojí aktuální prací, nebo jestli se na to mám vrhnout hned, jakmile na to najdu chvíli. Co si o tom myslíte? Vím, že ty online kurzy jsou super, protože člověk může studovat odkudkoli a kdykoli, ale stejně se mi zdá, že je důležité mít nějakou motivaci a čas na to se do toho opravdu ponořit. Jaké máte zkušenosti? Je lepší začít během léta, když je víc času, nebo radši počkat na podzim, kdy už má člověk více klidu po prázdninách? A co třeba rozvrhnout si učení do menších bloků během týdne? Jak to děláte vy? Hlavně bych rád věděl, jestli se vyplatí začínat hned teď a jak se k tomu postavit. Děkuju za tipy a rady!

150 slov
1.5 minut čtení
2. 10. 2024
Kamila Volfová

Jasně, online kurzy můžou bejt skvělý, ale záleží na tom, jak moc času máš. Když máš teď hodně práce, tak možná bude lepší počkat, až se to trochu uklidní. Na druhou stranu, jestli najdeš aspoň kousek času každý týden, tak to můžeš zkusit i teď. Rozdělit si učení do menších bloků je fajn nápad, aspoň nebudeš mít pocit, že tě to zahlcuje. Léto je super, když máš víc volného času, ale zase na podzim můžeš mít víc motivace po prázdninách. Každý to má jinak, takže si prostě vyber podle sebe a toho, co ti sedí. Hlavně ať ti to dává smysl a baví tě to.

105 slov
1.1 minut čtení
29. 6. 2024
Simona Řezníková

No, já si myslim, že na online kurzy se můžeš vrhnout kdykoliv, ale musíš mít na to čas a motivaci. Když máš teď hodně práce, tak možná nebudeš mít energii na učení. Nejlepší je najít si chvíli, třeba o víkendu nebo večer, a zkusit to rozdělit do menších bloků. To ti pomůže se do toho dostat bez stresu. Léto může bejt fajn, ale záleží na tom, jak jsi zaneprázdněnej. Jestli máš víc volna, tak proč ne? Ale na podzim máš zase jinou atmosféru pro učení. Takže se rozhodni podle toho, jak se cítíš a co máš za povinnosti. Někdy je lepší čekat, až budeš mít víc klidu, ale taky si nemysli, že musíš čekat na „dokonalý čas“. Zkus to klidně teď a uvidíš, jak ti to půjde.

127 slov
1.3 minut čtení
25. 12. 2024
Bohuslav Tvrdík
Succeed.cz/Články/Investice do sebe
Kdy je ten správný čas na investici do sebe?Prozkoumejte klíčové momenty v kariéře, kdy je důležité zaměřit se na vzdělávání a osobní rozvoj, a zjistěte, jak můžete maximalizovat svůj potenciál.
1000 slov
10 minut čtení
10. 12. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky