Jaké dovednosti potřebuju jako freelancer?
V poslední době přemýšlím o tom, že bych se chtěl stát freelancerem. Přišel jsem na to, že to vypadá jako skvělá možnost, jak si řídit svůj čas a pracovat na různých projektech. Ale zároveň mám obavy, že nemám dostatek dovedností, abych uspěl. Jaké konkrétní schopnosti by měl mít freelnacer? Je to jen o tom být dobrý v jednom oboru, nebo je potřeba mít i nějaké další znalosti? Slyšel jsem, že komunikace hraje velkou roli, ale co třeba marketing nebo správa financí? A co technické dovednosti? Mám se zaměřit na určitou platformu nebo programování, nebo je lepší být více univerzální? Když si vezmu, kolik různých projektů může freelancer dělat od grafického designu přes psaní až po programování, jak zjistit, co vlastně potřebuji umět? A co soft skills jako time management a sebeorganizace? Jak moc jsou tyto věci důležité a jak se dají zlepšit? Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají zkušenosti s freelancingem. Co mi pomohlo na začátku a co bych měl mít na paměti, abych se vyhnul chybám?