Jak zjistit, kdo je moje cílová skupina v online marketingu?
Nedávno jsem se začal zajímat o online marketing a pořád mi vrtá hlavou, jak vlastně zjistit, kdo je moje cílová skupina. Mám pocit, že bez jasného vymezení toho, koho chci oslovit, nemohu efektivně plánovat žádné marketingové aktivity. Zkoušel jsem různé metody, jako jsou ankety a dotazníky mezi mými přáteli, ale to mi přijde jako dost omezený vzorek. Co když se moje potenciální zákazníky ani nedozvím? Navíc, co když se ukáže, že lidé, které oslovuji, o mé produkty nebo služby vůbec nemají zájem? Jak mám tedy identifikovat svou cílovou skupinu? Myslím si, že by mě mohli inspirovat i další podnikatelé nebo marketéři. Jak začít? Je lepší začít s analýzou konkurence a zjistit, kdo oslovují oni? Nebo mám zkusit segmentaci trhu a podívat se na demografické údaje? A co třeba využití sociálních sítí a jejich analytických nástrojů? Jakou strategii zvolit pro to, abych co nejlépe pochopil své potenciální zákazníky? Máte nějaké tipy nebo zkušenosti, jak efektivně zjistit, kdo by mohl být mou cílovou skupinou v online marketingu?