Jak poznat, jestli mentor je pro mě ten pravý?
Hledám někoho, kdo by mi pomohl na mé cestě k úspěchu, ale nejsem si jistý, jak poznat, zda je mentor, kterého zvažuji, skutečně ten pravý pro mě. Jaké jsou vlastně klíčové znaky nebo vlastnosti, které by měl mít dobrý mentor? Mám pocit, že by měl mít zkušenosti v oboru, ale co když má skvělé znalosti a dovednosti, ale naše osobnosti si prostě nesednou? Jak důležitá je chemie mezi mentorem a mentee? Taktéž se obávám toho, že pokud mě mentor bude tlačit do nekomfortní zóny, může to být pro mě stresující a demotivující. Jak moc by měl být mentor přísný a jak moc by se měl přizpůsobovat mým potřebám? Je lepší mít mentora s podobným stylem myšlení nebo někoho s úplně odlišným pohledem na věc? Co když už mám nějaké cíle a představy o své kariéře, ale mentor má jinou vizi? Jak to zvládnout? Také se zajímám o to, jak dlouhá by ta spolupráce měla být. Je lepší mít dlouhodobého mentora nebo raději střídat mentory podle aktuálních potřeb? A co třeba zpětná vazba? Jak ji správně vyhodnocovat a co dělat, když mi něco od mentora nesedí? Případně co dělat, pokud zjistím po nějaké době, že to mezi námi prostě nefunguje? Zkrátka bych rád věděl, jak správně vybrat mentora, který mi pomůže růst nejen profesně, ale i osobnostně.