Succeed.cz/Fórum/Existují rychlé techniky na uvolnění během pracovní doby?

Existují rychlé techniky na uvolnění během pracovní doby?

Pracovní doba může být někdy opravdu náročná a stresující, a tak mě zajímá, jestli existují nějaké efektivní a rychlé techniky, jak se během ní uvolnit a nabrat energii. Vím, že krátké přestávky mohou pomoci, ale co třeba konkrétní cvičení nebo metody, které bych mohl vyzkoušet přímo na pracovišti? Zajímá mě, jestli někdo z vás používá nějaké jednoduché techniky jako třeba dechová cvičení nebo rychlé protahování, které vydrží pár minut a přitom výrazně zlepší soustředění a odbourají stres? A co třeba mindfulness nebo jiné relaxační techniky? Myslím, že je důležité najít si čas na sebe i v hektickém pracovním dni. Jaké máte zkušenosti s takovými technikami? Funguje vám něco konkrétního? Rád bych slyšel vaše tipy a triky, jak se v průběhu dne uvolnit a zůstat produktivní. Děkuju!

126 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2024
Zuzana Koubová

Jo, pár tipů na rychlý uvolnění mám. Mě třeba dost pomáhá krátký protahování – stačí se postavit a vytáhnout ruce nahoru, nebo si trochu zakroužit ramenama. To zabere fakt jen pár minut a hned se cítím líp. Také dělám dechová cvičení, třeba dýchat hluboce do břicha, vydechovat pomalu a soustředit se na to, jak se uvolňuju. Mindfulness je taky super, i když na to není vždycky čas. Snažím se občas na minutu zavřít oči a jen se koncentrovat na zvuky kolem mě. Zkuste si udělat aspoň pár minut přestávku od počítače, projít se po kanceláři nebo si jen tak sednout a vypnout hlavu. Tyhle malý chvíle mi fakt pomáhají nabrat energii a lépe se soustředit. Rychlý techniky jsou rozhodně cesta, jak přežít náročnej pracovní den.

125 slov
1.3 minut čtení
16. 1. 2025
Radek Vojtěch

Existuje pár jednoduchých technik, co můžeš zkusit. Třeba dechová cvičení: stačí si na chvíli sednout, zavřít oči a dýchat pomalu – nádech na 4, zadržet na 4, výdech na 4. To ti fakt pomůže uklidnit mysl. Pak je fajn i rychlé protahování, ideálně krk, ramena a záda – pár minut a cítíš se líp. Zkus taky mindfulness, třeba když jíš oběd – soustředíš se na jídlo a ne na práci. Někdo má rád i krátké procházky, to je super na pročištění hlavy. Celkově jde o to si najít pár minut během dne jen pro sebe. Fakt to může dost pomoct s koncentrací a snížit stres.

105 slov
1.1 minut čtení
22. 8. 2024
Rudolf Hrdlička
Succeed.cz/Články/Zvládání stresu
Které relaxační metody skutečně fungují pro snížení pracovní zátěže?Přehled osvědčených relaxačních metod a cvičení, které skutečně pomáhají zvládat stres a snižovat pracovní zátěž. Objevte techniky, které vám usnadní ...
1000 slov
10 minut čtení
6. 6. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky