Succeed.cz/Fórum/Proč mám pořád pocit, že nestíhám a jsem ve stresu v práci?

Proč mám pořád pocit, že nestíhám a jsem ve stresu v práci?

Čím dál víc si uvědomuji, že když jsem v práci, mám neustále pocit, že nestíhám. Stres mě doslova přetéká a já se cítím jako na houpačce mezi povinnostmi, úkoly a deadlines. Každý den začínám s pocitem, že musím stihnout tolik věcí, ale nakonec se mi to nedaří. Občas mám i pocit, že se točíme v kruhu a místo pokroku jen ztrácíme čas, zatímco je na nás vyvíjený tlak z různých stran. Je to opravdu frustrující! Zajímalo by mě, jestli je to normální? Jak se s tím vyrovnat? Měli jste někdo podobné zkušenosti? Jaké techniky nebo strategie vám pomohly zvládnout pracovní zátěž a stres? Zkoušel jsem různé metody organizace času a plánování, ale stále se mi zdá, že nestačím. Jak se posunout vpřed a konečně se cítit lépe? Opravdu mě zajímá názor ostatních. Děkuji!

133 slov
1.3 minut čtení
4. 3. 2024
František Horák

Jo, to je fakt běžný problém. V dnešní době je tlak na výkon obrovský a hodně lidí se takhle cítí. Zkus si udělat seznam priorit, co je opravdu důležitý a co můžeš odložit. Mně pomohlo si rozdělit úkoly na menší části, abych neměla ten pocit, že na mě toho padá moc najednou. Taky jsem začala víc komunikovat s kolegy a šéfem, abych si ujasnila očekávání a mohla říct, když toho mám moc. Někdy pomůže i prostě vypnout na chvíli a jít se projít nebo se nějak odreagovat, abys vyčistila hlavu. Držím palce, ať to zvládneš!

95 slov
1 minut čtení
23. 5. 2024
Jitka Vaňková

Jo, tohle je fakt běžný pocit. Taky jsem si tím prošel. Často je to o tom, jak máme nastavené priority a co všechno se na nás valí. Můžeš zkusit pár věcí. Třeba si udělat seznam úkolů a rozdělit je podle důležitosti. Někdy je lepší soustředit se na jeden úkol a dodělat ho než skákat z jednoho na druhý. Zkus si vyhradit čas na přestávky, abys mohl nabrat síly. A ještě jedna věc, neboj se říct ne, když toho je fakt moc. Mít jasné hranice je super důležité. A pokud ti stres fakt škodí, neváhej vyhledat odborníka, třeba psychologa nebo kouče. Tohle není slabost, ale normální reakce na přetížení.

108 slov
1.1 minut čtení
26. 4. 2024
František Svoboda
Succeed.cz/Články/Zvládání stresu
Kdo jsou hlavní přispěvatelé k pracovnímu stresu a jaké jsou jejich slabé stránky?Tento článek zkoumá hlavní faktory, které přispívají k pracovnímu stresu, a nabízí tipy na odstranění těchto stresorů pro lepší pracovní prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
5. 12. 2023
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky