Succeed.cz/Fórum/Jak se nenechat svést k nezdravému jídlu při práci z domova?

Jak se nenechat svést k nezdravému jídlu při práci z domova?

Pracujete z domova a cítíte se, jako byste byli neustále v dosahu lednice nebo spíže? Vím, jak těžké to může být, když se snažíte udržet zdravý životní styl, ale po ruce máte tolik lákavých možností, které vás svádějí k nezdravému jídlu. Jak byste se mohli ochránit před pokušením snackování na nezdravých potravinách? Například, co dělat, když máte chuť na sladké nebo slané občerstvení během pracovní doby? Zkoušeli jste už nějaké strategie, které vám pomohly udržet se na správné cestě? Může pomoci plánování jídel a příprava zdravých svačin dopředu? Jak moc je důležité mít pevný režim a dodržovat pravidelné časy na jídlo? Myslíte si, že byste měli mít v domácnosti pouze zdravé potraviny, aby vás nic nelákalo? Jaké máte tipy na to, jak se udržet motivovaní a neztratit se v záplavě pohodlných jídel? A co takhle sdílení zkušeností s ostatními lidmi, kteří pracují z domu – pomáhá vám to lépe se soustředit na zdravé stravování? Jaké jsou vaše myšlenky na to, jak zvládnout tento problém s jídlem a prací v jedné místnosti?

171 slov
1.7 minut čtení
12. 6. 2023
Milan Šebesta
Milan Šebesta

Když pracuju z domova, tak se mi občas stává, že jídlo je příliš blízko a svádí mě to. Zjistil jsem, že mít jasný režim je fakt důležité. Snažím se mít pevný časy na jídlo, aby mě to netáhlo k lednici pořád. Taky si připravuju zdravé svačiny dopředu – třeba nakrájenou zeleninu nebo ořechy, aby bylo co zobat, když mám hlad. A co se týče nezdravých věcí, snažím se je prostě nemít doma. Když nejsou po ruce, tak mě to tolik neláká. Občas si dám menší pauzu a jdu na procházku – pomůže to odvrátit pozornost od jídla a aspoň se trochu protáhnu. Dobrý je taky sdílet svoje úspěchy a neúspěchy s ostatními, pomáhá to motivovat se navzájem. Myslím, že klíčem je plánování a disciplína.

124 slov
1.2 minut čtení
28. 12. 2024
Hana Stehlíková
Hana Stehlíková

Když pracuju z domova, tak se snažím mít jasný plán. Ráno si udělám zdravou snídani a naplánuju jídla na celý den. Mám v lednici připravené zdravé svačiny, jako jsou ovoce, jogurty nebo ořechy. Když dostanu chuť na něco nezdravého, tak se snažím to přejít a místo toho si třeba uvařit čaj nebo jít na krátkou procházku. Předem si připravím jídlo, abych nebyl v pokušení vzít něco rychlého. Také dělám přestávky na jídlo v pravidelných intervalech, což mi pomáhá udržet se pod kontrolou. A pokud mám doma jen zdravé věci, je to mnohem lepší. S lidmi, co taky pracují z domu, si občas povídáme o stravování a to mě motivuje víc než když jsem sám. Takže se držím plánu a snažím se nevystavovat se pokušení, to fakt pomáhá.

127 slov
1.3 minut čtení
18. 12. 2024
Miroslav Hlávka
Miroslav Hlávka