Co dělat, když máš pocit, že na projektu nikdy neskončíš?
Nedávno jsem se dostal do situace, kdy mám pocit, že se na projektu stále točím dokola a nikam se neposouvám. Pracoval jsem na něm už několik měsíců a přesto mi přijde, že každý den dělám totéž a výsledky nikde. Nejde o to, že bych nechtěl pracovat – právě naopak! Mám spoustu energie a nápadů, ale jakoby mě něco brzdilo. Vždycky si říkám, že dneska to konečně dodělám, ale večer přichází zklamání, protože jsem zase nepokročil. Zkoušel jsem rozdělovat úkoly na menší části, plánoval jsem si čas, ale i tak mám pocit, že mi to ujíždí. Co tedy dělat v takové situaci? Zkoušel někdo z vás najít motivaci ve chvíli, kdy se zdá, že projekt nikdy neskončí? Jaké techniky nebo strategie může člověk použít, aby se dostal přes ten blok a skutečně dokončil práci? Je lepší udělat si pauzu nebo se naopak snažit vše urychlit? Mám obavy, že tímto tempem nakonec ztratím nejen projekt, ale i chuť do práce. Jak si s tím poradili ostatní? Co fungovalo vám? Jak překonáváte podobné pocity frustrace v podnikání či kariéře?