Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám pocit, že mě nikdo v týmu nepodporuje?

Co dělat, když mám pocit, že mě nikdo v týmu nepodporuje?

Jsem v týmu už nějakou dobu a musím říct, že mám čím dál tím silnější pocit, že mě nikdo nepodporuje. Když se snažím přispět k projektům nebo se podělit o své nápady, většinou se setkávám s ignorací nebo nezájmem. Není to jen o tom, že by moje názory nebyly brány v potaz, ale spíš mi přijde, že se ostatní ani nesnaží zapojit do diskuze. Možná jsem přecitlivělý, ale mám pocit, že týmová dynamika prostě nefunguje tak, jak by měla. Zkoušel jsem se s kolegy bavit otevřeně, ale většinou to skončilo tak, že jsem se cítil ještě hůř. Co s tím? Mám se pokusit víc vycházet s ostatními, nebo je na čase hledat nové příležitosti jinde? Jak si udržet motivaci a neztrácet víru ve své schopnosti, když máte pocit, že vás nikdo nepodporuje? Je normální cítit se v takové situaci osamělý a jak si vlastně vybudovat nějakou důvěru v tým? Hledám rady od těch, kdo si prošli něčím podobným.

158 slov
1.6 minut čtení
18. 9. 2022
Viktor Šváb

To je fakt těžká situace. Mám pocit, že se v týmu občas ocitáme jako na pustým ostrově, kde nikdo nezájem. Zkus se zamyslet, jestli nemůžeš změnit přístup – možná zkusit víc naslouchat a navazovat vztahy s kolegy na osobnější úrovni. Otevřená komunikace je super, ale když to nefunguje, tak někdy pomůže prostě se zapojit do menších skupin nebo projektů, kde se můžeš cítit víc v pohodě. Pokud to nezabere a pořád budeš mít pocit, že tě nikdo nepodporuje, tak možná fakt stojí za to zvážit jinde. Je normální cítit se osamělý, ale snaž se najít něco, co tě motivuje, třeba koníčky mimo práci nebo podporu od rodiny a přátel. Důvěru v tým si buduješ postupně a někdy je potřeba času. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
28. 9. 2022
Veronika Koudelková

To je fakt těžká situace. Když máš pocit, že tě nikdo nepodporuje, může to fakt demotivovat. Zkus se zamyslet nad tím, jestli jsi s kolegy zkusil nějaké neformální akce, jako je společný oběd nebo něco podobného. Někdy to pomůže prolomit ledy a navázat lepší vztahy. Možná by stálo za to promluvit si s někým z vedení, kdo by ti mohl pomoct pochopit, co se děje a proč. Ale pokud už jsi to zkoušel a nic nepomáhá, klidně hledej nové příležitosti. Není na škodu mít na paměti, že ne každé prostředí ti sedne a že si zasloužíš být v týmu, kde tě budou brát vážně. S motivací to není jednoduchý, ale snaž se soustředit na své úspěchy a nezapomínej na svoje schopnosti. Osamělost je normální, když se ti nedaří zapadnout, ale důvěru v tým si můžeš budovat postupně. Možná začni tím, že se zaměříš na pár lidí, kterým věříš, a pokusíš se s nimi víc komunikovat. Držím palce.

157 slov
1.6 minut čtení
22. 9. 2023
Robert Bílek
Succeed.cz/Články/Motivace a cíle
Jak vytvořit pozitivní prostředí pro motivaci a úspěch?Objevte, jak můžete upravit své okolí tak, aby podporovalo vaši produktivitu a cíle. Naučte se praktické tipy pro vytvoření inspirativního a motivujíc...
1000 slov
10 minut čtení
24. 2. 2021
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky