Succeed.cz/Fórum/Co všechno mohu dělat pro zlepšení svých dovedností?

Co všechno mohu dělat pro zlepšení svých dovedností?

V poslední době se hodně zamýšlím nad tím, jak bych mohl zlepšit své dovednosti a posunout se dál jak v kariéře, tak i v osobním rozvoji. Rád bych věděl, co všechno by mohlo být užitečné a efektivní, když chci investovat svůj čas a energii do sebe a svých schopností. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní techniky nebo metody, které by mohly pomoci. Myslím tím třeba online kurzy, workshopy nebo nějaké jiné vzdělávací programy. Také přemýšlím o tom, jestli má smysl věnovat se čtení knih nebo sledování videí na YouTube, a pokud ano, jaké žánry nebo témata by byla ta pravá. Mám pocit, že je dnes tolik informací a různých nástrojů, že je těžké se v tom vyznat. Jak vlastně začít? Dává smysl zaměřit se na jednu konkrétní dovednost a tu rozvíjet do hloubky, nebo je lepší mít širší přehled o více oblastech? A co třeba networking? Jak moc je důležitý pro zlepšení mých dovedností? Měli byste mi doporučit nějaké tipy na zdroje nebo aktivity, které by mohly být pro mě užitečné? Jakým způsobem se k tomu vlastně postavit, aby to mělo smysl a výsledky? Kde začít a co udělat jako první krok? Děkuji za vaše názory!

197 slov
2 minut čtení
13. 8. 2023
Václav Drábek

Zlepšení dovedností je super cíl. Mě osobně hodně pomohlo zaměřit se na konkrétní oblasti, ale zároveň nezapomínat na širší přehled. Doporučuji začít s online kurzy na platformách jako Udemy nebo Coursera. Tam najdeš spoustu tematických kurzů, které ti můžou pomoct se specializovat.

Věnoval bych se taky čtení knih, zejména z oblasti, která tě zajímá. Knihy o osobním rozvoji nebo odborné literatury jsou fajn. YouTube je taky skvělý, najdeš tam hodně tutoriálů a přednášek, ale záleží na tom, co tě baví. Zkus sledovat lidi, kteří jsou v oboru, který tě zajímá.

Networking je podle mě důležitý - spojení s lidmi z oboru ti může otevřít dveře a přinést nové příležitosti. Zúčastni se workshopů nebo místních meet-upů, kde potkáš podobně smýšlející lidi.

Jako první krok bych doporučil udělat si plán a vybrat si jednu nebo dvě dovednosti, na které se chceš zaměřit. Pak už jen začni a postupně to rozšiřuj. Hlavně se neboj experimentovat a zjistit, co ti sedí.

155 slov
1.6 minut čtení
8. 11. 2022
Viktor Kysela

Zlepšení dovedností je super cíl! Můžeš začít s online kurzy – platformy jako Coursera nebo Udemy nabízejí spoustu možností, od programování po marketing. Workshopy jsou taky fajn, obzvlášť pokud máš možnost potkat se s lidmi z oboru. Čtení knih je skvělý způsob, jak si rozšířit obzory, zkus se zaměřit na autobiografie úspěšných lidí nebo odborné knihy v tvém oboru. YouTube má spoustu tutoriálů a přednášek, tak na ně koukni, ale vybírej si kvalitní kanály. Co se týče dovedností, záleží, co tě zajímá – buď můžeš jít do hloubky v jedné oblasti, nebo mít širší přehled. Networking je hodně důležitý, poznáš tam lidi s podobnými zájmy a můžeš se od nich učit. Zkus navštěvovat akce nebo se připojit ke skupinám na sociálních sítích. První krok? Zjisti, co tě fakt zajímá a udělej si seznam věcí, které bys chtěl zlepšit. Pak si vyber jednu věc a začni na tom pracovat. Držím palce!

150 slov
1.5 minut čtení
27. 10. 2022
Dominik Zlámal
Succeed.cz/Články/Podnikatelské myšlení
Proč je důležité neustále se vzdělávat a jak si osvojit celoživotní učeníČlánek zkoumá význam celoživotního učení v moderním světě, kde je adaptabilita klíčem k úspěchu. Nabízí tipy a techniky, jak začlenit vzdělávání do ka...
1000 slov
10 minut čtení
22. 1. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky