Jak začít s design thinkingem v malém podnikání?
Přemýšlím o tom, jak by se dal design thinking využít v mém malém podnikání, ale vůbec nevím, kde začít. Je mi jasné, že tento proces se zaměřuje na porozumění potřebám zákazníků a vytváření inovativních řešení, ale jak to přenést do praxe? Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout? Mám pocit, že bych měl víc zapojit své zaměstnance do tvůrčího procesu, ale jak je motivovat a jaké techniky používat? Co třeba brainstorming nebo prototypování? A co když nemáme dostatek času nebo zdrojů na to, abychom se ponořili do složitějších metod? Mám také obavy, jestli design thinking opravdu přinese nějaké konkrétní výsledky pro malé podniky jako je ten náš. Je možné aplikovat principy design thinkingu na malé projekty nebo spíše na větší produkce? Určitě bych rád slyšel zkušenosti ostatních, kteří už s tímto způsobem myšlení mají nějaké zkušenosti. Jaké tipy a triky byste doporučili pro někoho, kdo teprve začíná? Jak se vlastně namotivovat k tomu začít s tímto procesem a neztratit se během něj? Budu moc rád za každou radu a tip."