Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když chceš změnit osobní brand?

Co dělat, když chceš změnit osobní brand?

Jsem v takové situaci, kdy mám pocit, že bych chtěl změnit svůj osobní brand. Cítím, že to, jak mě ostatní vidí, už neodráží to, kým opravdu jsem a co chci v životě dělat. Mám plno nápadů, ale nevím, kde začít. Jaké kroky bych měl podniknout, abych udělal tento přechod? Je lepší začít s redesignem svých sociálních sítí, nebo se zaměřit na vytváření nového obsahu? Je dobré se zaměřit na nějakou konkrétní cílovou skupinu nebo spíš zůstat obecný? Jak moc důležité je mít konzistentní vizuální styl, když se snažím o změnu? Myslíte si, že by bylo rozumné zapojit profesionála, jako je marketingový poradce nebo grafický designér? A co třeba příběh, který vyprávím o sobě - měl bych ho radikálně změnit, nebo se jen lehce upravit? Jaké jsou nejlepší strategie pro komunikaci s lidmi při této změně? Co byste doporučili jako nejefektivnější způsoby pro budování nového osobního brandu v online prostoru? Děkuji za jakékoli tipy a zkušenosti!

155 slov
1.6 minut čtení
18. 7. 2023
Aleš Šulc
Aleš Šulc

Když chceš změnit osobní brand, začni tím, že si ujasníš, kdo vlastně jsi a co chceš komunikovat. Nejdřív si sedni a sepiš si, jaké hodnoty, cíle a zájmy chceš vyjadřovat. Potom můžeš přemýšlet o redesignu svých sociálních sítí – je dobré mít konzistentní vizuální styl, to hodně pomáhá, ale nezapomeň na obsah. Obsah by měl odrážet ten nový směr a vlastně ho tvořit. Takže klidně začni s novým obsahem, ale dej si pozor na to, aby byl v souladu s tím, jak chceš být viděn.

Pokud máš nějakou konkrétní cílovku, je lepší se na ni zaměřit. Ulehčí ti to komunikaci a zaměření. Co se týče příběhu o sobě, nemusíš ho úplně měnit radikálně, stačí ho lehce upravit tak, aby odpovídal tvým novým hodnotám.

Zvaž zapojení profesionála, pokud cítíš, že by ti mohl pomoct s marketingem nebo grafikou – někdy je lepší mít někoho zkušenějšího po ruce. A co se komunikace týče? Buď otevřený a upřímný se svými sledujícími. Můžeš třeba napsat post o tom, co chystáš a proč.

Nejefektivnější způsoby pro budování nového brandu? Buď aktivní na sociálních sítích, zapojuj se do diskuzí a sdílej svůj nový obsah. Postupně si buduj komunitu kolem sebe a hlavně buď trpělivý – změny přicházejí pomalu.

200 slov
2 minut čtení
2. 9. 2024
Dominik Hladík
Dominik Hladík

No, tak první věc, co bych udělal, je se zamyslet nad tím, co vlastně chceš změnit a proč. Zkus si udělat seznam hodnot a cílů, co chceš vyjadřovat. Pak můžeš začít redesignem svých sociálních sítí, to je často vidět jako první krok. Nový profilový obrázek, popis a vizuály, co se k tomu hodí. Zároveň ale nezapomínej na obsah - ten by měl odrážet tvůj nový směr, takže klidně začni s vytvářením nových příspěvků, které ukazují to, v čem jsi dobrej.

Co se týče cílové skupiny - pokud máš konkrétní lidi v hlavě, na které bys rád cíloval, tak se neboj to vzít na vědomí. Být obecný může fungovat, ale je to těžší. Konzistentní vizuální styl je fakt důležitej. Pomůže ti to budovat rozpoznatelnost a důvěru.

Jestli máš rozpočet, zapojit odborníka může být fakt užitečný. Marketingový poradce ti může pomoct s plánováním a designér udělat hezký vizuály. Příběh o sobě bych spíš upravil než radikálně měnil – lidi potřebují nějakou kontinuitu a pokud jim najednou všechno otočíš naruby, můžou být zmatení.

Když budeš komunikovat s lidma o změně, buď otevřený a upřímný. Řekni jim, proč to děláš a co teď pro tebe má význam. Budování nového brandu online chce čas – pravidelný příspěvky, interakce s lidma a sledování trendů ti pomůže. Takže tohle zkus a uvidíš! Držím palce!

215 slov
2.2 minut čtení
23. 9. 2023
Aleš Bednář
Aleš Bednář