Kde se mi lépe pracuje: v domácí kanceláři nebo v coworkingovém prostoru?
Už delší dobu přemýšlím, kde se mi vlastně lépe pracuje. Mám možnost buď pracovat z pohodlí domova, což má svoje výhody jako je klid, žádné dojíždění a možnost udělat si vlastní pracovní prostředí podle sebe. Ale na druhou stranu mě láká představa coworkingového prostoru, kde bych mohl potkat jiné lidi, sdílet nápady a možná i najít nějakou inspiraci. Zajímalo by mě, jestli lidé, kteří mají zkušenosti s oběma variantami, by mi mohli poradit, co je pro práci efektivnější a příjemnější. Jaký je vlastně život v coworku? Hlavně se bojím, že bych se tam mohl snadno rozptýlit nebo naopak neměl prostor na soustředění. Je tam taková atmosféra, která vás motivuje k práci, nebo je to spíš o tom najít si dobré místo a doufat, že kolem vás nebude moc rušivých elementů? V domácí kanceláři si můžu také dát pauzu kdy chci, ale občas mám pocit izolace a chybí mi interakce s ostatními lidmi. Jaké jsou výhody a nevýhody obou možností? Co vám fungovalo lépe? Myslíte si, že je lepší být v prostředí s jinými lidmi, i když jsou tam třeba rušivé faktory? Nebo je lepší mít klid a pohodu doma a riskovat monotónnost? Jak si vlastně udržujete motivaci v obou případech? Ocenil bych všechny názory a zkušenosti.