Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří získat zákazníky?

Co dělat, když se mi nedaří získat zákazníky?

Zdravím všechny, potřebuju radu a nápady. Už nějakou dobu se snažím rozjet svoje podnikání, ale mám pocit, že se to pořád nikam neposouvá. Zkouším různé marketingové strategie, ale zákazníci jakoby stále nepřicházeli. Investoval jsem do reklamy na sociálních sítích a SEO, ale pořád nemám moc velký úspěch. Mám webovky i profily na různých platformách, ale nikdo mě moc neoslovuje. Přemýšlím, jestli by mi pomohlo víc se soustředit na budování vztahů s lidmi nebo třeba zapojit nějaké influencery? Taky přemýšlím nad tím, zda bych neměl zkusit nějaké offline akce nebo trhy, kde bych mohl potkat lidi osobně. Jenže zase nevím, jestli by to mělo význam, když už jsem investoval tolik do online světa. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti? Jak jste vy začínali a co vám nejvíc pomohlo? Opravdu nevím, co dělám špatně a chtěl bych získat nějaký směr, jak to změnit. Děkuju za každou radu!

147 slov
1.5 minut čtení
13. 10. 2022
Oldřich Rybář
Oldřich Rybář

Zkus se zaměřit na to, co děláš jinak než konkurence. Možná je problém v tom, že tvůj produkt nebo služba není dostatečně vidět nebo je nesprávně cílená. Zjisti, kdo jsou tvoji potenciální zákazníci, co potřebují a co je oslovuje. S těmi influencery to může být dobrý nápad, ale dej si pozor na výběr těch správných, kteří mají stejnou cílovku jako ty. Offline akce můžou hodně pomoct - spojení s lidmi naživo může přinést důvěru a osobní kontakt, což často funguje líp než online marketing. Zkus třeba nějaké místní trhy nebo networkingové akce, kde se potkáš s lidmi ze stejného oboru. A nezapomeň, že budování vztahů je proces, který chce čas. Držím palce!

112 slov
1.1 minut čtení
29. 6. 2024
Dominik Rozsypal
Dominik Rozsypal

Myslím, že bys mohl zkusit víc tu osobní interakci. Online reklama je fajn, ale nic nenahradí, když potkáš lidi naživo. Zkus se zapojit do místních akcí, trhů nebo komunitních setkání. Taky si dej pozor na to, jak se prezentuješ – jestli máš nějaké jasné sdělení o tom, co vlastně nabízíš. Influencer marketing může být super, ale vyber si toho správného, kdo má stejnou cílovku. Taky se zamysli nad tím, jestli tvoje nabídka vlastně odpovídá potřebám zákazníků. Zpětná vazba od lidí ti může hodně pomoct. A třeba zkus i něco jinýho, jako soutěže nebo akce pro zákazníky. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
26. 9. 2022
Ivana Tvrdíková
Ivana Tvrdíková