Succeed.cz/Fórum/Jak najít správné kontakty na LinkedIn?

Jak najít správné kontakty na LinkedIn?

Mám takový dotaz ohledně LinkedIn, protože se mi zdá, že je to skvělá platforma pro navazování kontaktů, ale nějak se v tom ztrácím. Jak bych měl začít hledat správné kontakty? Mám pocit, že tam je spousta lidí a já nevím, jak si vyfiltrovat ty, kteří by mi skutečně mohli pomoct v kariérním růstu nebo dokonce v podnikání. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy na to, jak efektivně hledat lidi ve svém oboru. Jakým způsobem bych měl využít vyhledávací nástroje na LinkedIn? Existují nějaké specifické klíčové slova nebo fráze, které by mi mohly usnadnit proces? A co takhle skupiny a jejich využití? Mám se připojit do nějakých relevantních skupin, nebo raději hledat jednotlivce a posílat jim žádosti o spojení? Vím, že je důležité mít kvalitní profil, ale co dál? Jaké strategie byste doporučili pro oslovování potenciálních kontaktů bez toho, abych působil jako spammer? A co když se stane, že mi někdo neodpoví? Je dobré zkoušet to znovu nebo se na to vykašlat? Omlouvám se za tolik otázek, ale chtěl bych využít LinkedIn na maximum a nevím, kde začít.

179 slov
1.8 minut čtení
12. 8. 2023
Ondřej Soukup

Hledání správných kontaktů na LinkedIn může být fakt oříšek, ale pár tipů ti pomůže. Začni tím, že si ujasníš, koho přesně hledáš – neboj se být konkrétní ohledně oboru nebo pozice. Použij vyhledávací funkci a zadej klíčová slova, třeba název profese nebo firmy, co tě zajímají. Můžeš taky filtrovat podle lokace nebo společností, kde pracují.

Skupiny jsou super možnost – připoj se k těm relevantním ve svém oboru. Tam potkáš lidi se stejnými zájmy a můžeš se zapojit do diskuzí. To je fajn způsob, jak si vybudovat vztahy bez toho, abys vypadal jako spammer.

Když posíláš žádosti o spojení, přidej osobní zprávu. Napiš, proč se chceš spojit – třeba že tě zajímá jejich práce nebo projekt. Nečekej, že každý odpoví hned; někteří lidi prostě ignorujou žádosti. Pokud ti někdo neodpoví, tak to neber tragicky. Můžeš to zkusit znovu po delší době, ale radši ne moc brzy.

Jinak jo, měj profil v pořádku – dobrá fotka a popis toho, co děláš, dost pomůže. Takže hodně štěstí a neboj se zkoušet! Na LinkedIn je spousta příležitostí.

172 slov
1.7 minut čtení
3. 10. 2024
Jiří Šebesta

Tak hele, LinkedIn je fakt super pro navazování kontaktů, ale můžeš se v tom ztratit. Začni tím, že si určíš, koho přesně hledáš - lidi ve svém oboru, potenciální klienty nebo třeba mentory. Použij vyhledávací bar a zadej klíčová slova jako je tvé povolání, dovednosti nebo firmy, kde bys chtěl pracovat. Můžeš si to taky filtrovat podle místa, což je užitečný, pokud chceš někoho lokálně.

Skupiny jsou fajn - najdi ty, které se týkají tvého oboru, zapoj se do diskuzí a poznáš tam další lidi. Připoj se klidně do více skupin a aktivně přispívej, to ti pomůže se dostat do povědomí. Když chceš poslat žádost o spojení, napiš osobní zprávu - uveď, proč bys rád spojil síly. Tím se vyhneš tomu, že budeš vypadat jako spammer.

Pokud ti někdo neodpoví, nebuď smutný - klidně zkus napsat znovu po nějaké době. Někdy to lidem unikne nebo mají prostě plno práce. Ale nekontroluj to denně, jinak to vypadá zoufale. Drž se a hodně štěstí!

164 slov
1.6 minut čtení
28. 12. 2024
Elena Tvrdíková
Succeed.cz/Články/Networking umění
Networking v digitální době: Jak se adaptovat na nové trendyObjevte, jak technologie a sociální média revolucionalizují networking a jak se přizpůsobit těmto změnám pro úspěch v kariéře.
1000 slov
10 minut čtení
16. 5. 2023
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky