Co to přesně je pasivní příjem?
Zajímalo by mě, co to vlastně přesně je ten pasivní příjem. Slyšel jsem o tom v souvislosti s investicemi a podnikáním, ale nějak mi to nedává úplně smysl. Pokud se nepletu, tak by měl být způsobem, jak si vydělat peníze bez toho, abych musel neustále pracovat nebo být aktivně zapojený. Ale jak to funguje v praxi? Vytvořím nějaký produkt nebo investuji do něčeho a pak už jen inkasuju peníze? To zní až moc jednoduše. Jaké konkrétní příklady pasivního příjmu existují? Může to být například pronájem nemovitosti, ale co když nemám peníze na koupi bytu? Je něco, co bych mohl udělat i s menšími prostředky? Jak dlouho trvá, než se pasivní příjem začne projevovat a je vůbec reálné na tom dlouhodobě profitovat? A co daňové povinnosti v případě pasivního příjmu? Ještě jsem slyšel, že pasivní příjem může zahrnovat investice do akcií nebo dividendových fondů. Jak to funguje a na co si dávat pozor? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak si mohu vytvořit svůj vlastní zdroj tohoto příjmu a jestli to stojí za to. Vím, že to může být skvělý způsob, jak si zajistit finanční svobodu, ale je to opravdu tak snadné, jak se říká?