Jak použít design thinking pro zvýšení tržeb?
Mám malé podnikání a poslední dobou se snažím najít nové způsoby, jak zvýšit své tržby. Slyšel jsem o konceptu design thinking, ale nejsem si úplně jistý, jak ho aplikovat na svůj podnik. Myslíte si, že by mi to mohlo pomoci lépe pochopit potřeby mých zákazníků a přizpůsobit nabídku jejich očekáváním? Hlavně mě zajímá, jak začít s tímto procesem. Jaké kroky bych měl podniknout, abych mohl úspěšně implementovat design thinking do svého podnikání? Je třeba mít nějaké specifické nástroje nebo techniky, které bych měl znát? A co třeba prototypování a testování nápadů? Jak to celé funguje v praxi? Mám pocit, že moje současné produkty ani marketing nejsou dostatečně atraktivní a zaujmout zákazníky je čím dál tím těžší. Je možné pomocí design thinkingu lépe cílit na konkrétní segmenty trhu? A co když se mi podaří vymyslet něco nového? Jak pak zajistit, aby to bylo skutečně užitečné a přinášelo zisk? Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto přístupem, budu moc rád za jakékoli tipy a rady. Je to pro mě nová oblast a rád bych ji správně uchopil.