Jak začít s podnikáním, když nemám žádné zkušenosti?
Zdravím všechny! Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít s podnikáním, když mám pocit, že nemám žádné zkušenosti. Přemýšlím o tom už nějakou dobu, ale nevím, kde začít. Mám nápady na produkty nebo služby, ale když se podívám kolem sebe, většina lidí, kteří podnikají, má za sebou nějaké vzdělání nebo praxi v oboru. Já jsem ale jenom normální člověk, který pracuje od devíti do pěti a touží po něčem víc. Myslím si, že dnešní doba nabízí spoustu příležitostí, hlavně díky internetu a online platformám. Ale zároveň mám strach z toho, že to nezvládnu nebo že udělám nějaké zásadní chyby. Jaké kroky byste doporučili podniknout na začátku? Měli byste nějaké tipy na knihy nebo online kurzy, které by mi mohly pomoct? O čem bych se měl dozvědět víc? Jak důležité je mít dobrý business plán a jak ho vůbec vytvořit? A co finance? Jak bych měl přistupovat k investicím nebo půjčkám? Zajímalo by mě také, jestli je lepší začít jako OSVČ nebo zapsat firmu hned od začátku. Víte někdo, jak to funguje s daněmi v takovém případě? A co marketing? Jakým způsobem mám oslovit své potenciální zákazníky, když nemám žádné reference ani portfolio? Je vůbec reálné uspět bez předchozích zkušeností? Takže jo, pokud máte nějaké rady, tipy nebo osobní zkušenosti, budu moc vděčný za jakoukoli pomoc!