Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší nemovitosti pro dlouhodobý zisk?

Jaké jsou nejlepší nemovitosti pro dlouhodobý zisk?

Přemýšlím o investicích do nemovitostí a zajímalo by mě, jaký typ nemovitosti by mohl přinést nejlepší dlouhodobé zisky. Četl jsem, že některé nemovitosti jako komerční prostory nebo bytové jednotky mohou být výhodné, ale nejsem si jistý, co všechno to obnáší. Jak se vlastně určuje, co je nejlepší investice? Vím, že lokalita hraje velkou roli, ale co třeba typ nemovitosti? Mám na mysli, jestli se vyplatí investovat do starších budov, nebo raději do novostaveb. A co pronájmy? Je lepší kupovat nemovitosti k pronájmu dlouhodobě, nebo se vyplatí spíše krátkodobé pronájmy jako Airbnb? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké specifické trendy v investování do nemovitostí, které bych měl sledovat. Vím, že trh s nemovitostmi může být dost proměnlivý a chtěl bych mít jistotu, že moje investice budou mít smysl. Jaké zkušenosti máte vy s různými typy nemovitostí a jaké tipy byste mi mohli dát pro úspěšné investování do nemovitostí? Díky moc za rady!

152 slov
1.5 minut čtení
8. 1. 2024
Bedřich Liška
Bedřich Liška

Investice do nemovitostí jsou vždycky trochu risk, ale pokud chceš dlouhodobě zisk, zaměř se na bytové jednotky v dobrých lokalitách. Ty mají stabilní poptávku a s tím i příjem z pronájmu. Komerční prostory můžou být fajn, ale obvykle si žádají víc investic a víc rizika, protože nájemci se mění častěji. Starší budovy můžou mít nižší pořizovací cenu, ale můžeš narazit na drahé opravy, zatímco novostavby jsou zpravidla bezproblémové. Co se týče pronájmu, dlouhodobé pronájmy ti přinesou stabilní příjem, zatímco krátkodobé jako Airbnb jsou víc volatilní a závislé na sezoně. Sledoval bych trendy jako udržitelnost a technologie v bydlení – to může přitáhnout víc nájemců. Každopádně se neboj konzultovat s odborníky nebo si načíst víc o trhu, to ti může dost pomoct.

121 slov
1.2 minut čtení
29. 8. 2024
Martina Drábková
Martina Drábková

Investování do nemovitostí může být skvělej způsob, jak si zajistit pasivní příjem a dlouhodobý zisk. Co se týče typů nemovitostí, tak bytové jednotky v dobrých lokalitách jsou často považovaný za stabilní investici. Většinou mají nízkou fluktuaci nájemníků a stabilní příjmy. Komerční prostory můžou mít taky dobrý výnosy, ale jsou víc rizikový, protože závisí na ekonomice a podnikání. Starší budovy můžou být levnější, ale je to o údržbě a možnejch renovacích, zatímco novostavby můžou být dražší, ale obvykle vyžadují méně oprav.

Pokud jde o pronájmy, dlouhodobý pronájmy většinou poskytujou stabilnější příjem než krátkodobý (jako Airbnb), ale záleží na lokalitě. Někde se krátkodobý pronájmy vyplatí víc. Trendy se mění, teď je třeba vidět zájem o udržitelné budovy nebo „smart“ technologie. Je dobrý sledovat trh ať už přes novinky nebo realitní weby.

Osobně bych doporučil začít s jednou nemovitostí a postupně se učit. Snaž se najít dobrou lokalitu, udělat si průzkum trhu a hlavně si nebrat půjčky na víc než můžeš zvládnout splácet. Držím palce!

162 slov
1.6 minut čtení
17. 1. 2025
Eliška Čermáková
Eliška Čermáková