Jak flexibilní pracovní doba pomáhá zlepšit produktivitu?
Zajímalo by mě, jak vlastně flexibilní pracovní doba ovlivňuje produktivitu zaměstnanců. Mám pocit, že když si lidé mohou sami rozhodnout, kdy pracují, že se pak cítí mnohem lépe a mají víc energie. Myslím si, že pokud se lidé mohou vyhnout dopravním zácpám nebo si naplánovat práci na dobu, kdy jsou nejvíc produktivní, mohlo by to vést k lepším výsledkům. Umíte si představit, jak by to vypadalo, kdyby každý mohl pracovat ve svém optimálním čase? Hlavně mě zajímá, jestli je to opravdu jenom o tom hlavném plánu práce nebo jestli to má i nějaký psychologický efekt na zaměstnance. Jak moc třeba záleží na tom, jakou práci dělají a jak moc se jí věnují? Myslím, že v některých oborech by to mohlo být super výhodné a jiných zase ne. Také mě baví myšlenka toho, že když lidé mají možnost upravit si pracovní den podle svých potřeb, tak jim to může pomoct lépe skloubit práci a osobní život. To by mohlo vést k menšímu stresu a větší spokojenosti v práci. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s flexibilní pracovní dobou a produktivitou? Změnila se vaše práce nebo přístup k ní díky téhle změně? Rád bych slyšel názory ostatních!