Succeed.cz/Fórum/Jak začít podnikat online bez předchozích zkušeností?

Jak začít podnikat online bez předchozích zkušeností?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít podnikat online, když nemám žádné předchozí zkušenosti. Mám pocit, že dneska je to všude kolem a spousta lidí se o to snaží, ale já nevím, kde začít. Existuje nějaký konkrétní proces nebo krok za krokem, co bych měl udělat? Mám na mysli něco jako vytvoření webové stránky nebo e-shopu. Jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky? Je lepší prodávat produkty nebo nabízet služby? Zajímalo by mě také, jestli je nutné mít nějaké speciální dovednosti nebo znalosti, aby člověk mohl uspět v online podnikání. A co marketing? Jak se dostat k zákazníkům, pokud nemám žádný rozpočet na reklamu? Jaké jsou nejběžnější chyby, kterým bych se měl vyhnout? A co takhle finance? Jak to funguje s daněmi a účtováním při online podnikání? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti. Děkuju moc!

141 slov
1.4 minut čtení
24. 8. 2023
Karolína Hanzlová

Je to super, že chceš začít podnikat online! Takže, tady je pár tipů. Nejdřív si rozmysli, co vlastně chceš dělat. Můžeš prodávat produkty jako trička nebo něco ručně vyrobeného, nebo nabízet služby jako grafika nebo poradenství. Na to si udělej malý průzkum trhu, ať víš, co by mohlo frčet.

Pokud jde o webovky, pro začátečníky je ideální platforma jako Shopify pro e-shop nebo WordPress s WooCommerce. Je to celkem jednoduchý a najdeš tam spoustu návodů.

Marketing bez rozpočtu? Jakoby SEO a sociální sítě jsou tví kámoši. Zkus se zaměřit na Instagram nebo Facebook – bez toho to dneska asi nejde. Taky zvaž blogování o tom, co děláš – to ti může přitáhnout lidi.

Co se týče financí a daní, raději se poraď s účetním, protože to může být složitější než si myslíš. A vyhni se chybám jako neplánování nebo nedostatečná komunikace se zákazníky. To je hodně důležité.

Takže hlavně buď trpělivý a uč se za pochodu. Hlavně se neboj udělat chybu – každej začínal od nuly.

162 slov
1.6 minut čtení
18. 5. 2023
Petr Havlíček

Když chceš začít podnikat online bez zkušeností, tak první věc je najít si oblast, která tě zajímá. Můžeš zkusit prodávat produkty na Etsy nebo založit e-shop na Shopify. Tyhle platformy jsou pro začátečníky dost user-friendly. Ale můžeš taky nabízet služby – třeba copywriting nebo grafiku, pokud máš alespoň nějaké dovednosti v těchto oblastech.

Co se týče marketingu, doporučuji vyzkoušet sociální sítě. Můžeš si vytvořit účet na Instagramu nebo Facebooku a budovat si komunitu kolem tvého produktu/služby. Obsahuj zajímavý obsah, zapojuj lidi a nabíz měsíční soutěže, to funguje. Bez rozpočtu na reklamu je to o tom být kreativní.

Ohledně financí a daní – pokud vyděláváš, tak bys měl mít živnostenský list. Účtování můžeš zvládnout s jednoduchým softwarem jako je Fidoo nebo třeba i Excel. Vždycky je dobrý si nechat poradit od účetního, abys měl jistotu, že vše děláš správně.

A vyvaruj se chyb jako je přehnané investování do reklamy hned na začátku nebo přílišné rozptylování se různými projekty. Radši se soustřeď na jeden projekt a ten pořádně rozjeď.

Takže shrnuto: zjistit co tě baví, vybrat platformu, budovat značku na sociálních sítích, sledovat finance a učit se z chyb. Držím palce!

185 slov
1.9 minut čtení
31. 7. 2024
Lukáš Kříž
Succeed.cz/Články/Úspěšné příběhy
Z korporátu do digitálního světa: Jak jsem přetvořil své dovednosti v úspěšný online byznysOsobní zkušenost s přechodem z korporátního života do digitálního podnikání, včetně tipů na úspěch a využití stávajících dovedností.
1000 slov
10 minut čtení
29. 9. 2022
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky