Succeed.cz/Fórum/Koho bych měl znát pro lepší kariérní postup?

Koho bych měl znát pro lepší kariérní postup?

Zajímalo by mě, jaké kontakty by mi mohly pomoct v kariérním postupu. Mám pocit, že v dnešním světě podnikání je to víc než jen dovednosti a zkušenosti. Slyšel jsem, že mít správné lidi kolem sebe může udělat obrovský rozdíl. Kdo jsou ti klíčoví lidé, které bych měl potkat? Myslíte, že je důležité mít mentor, nebo stačí dobré vztahy s kolegy? Mohli by mi pomoci třeba lidé z oboru, ve kterém chci růst, nebo je lepší zaměřit se na spojení s lidmi z jiných oblastí? A co networkingové akce, mají smysl? Přemýšlím, jestli je lepší navazovat kontakty online přes LinkedIn nebo osobně na různých setkáních. Jakou roli hraje v dnešní době social media ve vytváření těchto profesionálních vztahů? Rád bych slyšel vaše názory na to, jakými způsoby a kde navázat takovéto důležité kontakty, které by mi mohly otevřít dveře k novým příležitostem a posunout mě dál v kariéře. Děkuji za všechny tipy!

151 slov
1.5 minut čtení
8. 6. 2024
Ladislav Dvořák

Takže, co se týká těch kontaktů, určitě bych ti doporučil zaměřit se na několik klíčových skupin. Na prvním místě jsou určitě mentoři. Mít někoho, kdo už si tím prošel, ti může hodně pomoct. Pak jsou tu kolegové, s kterýma můžeš sdílet zkušenosti a navzájem si pomáhat. Nezapomeň taky na lidi z oboru – to je super, protože ti můžou otevřít dveře k novým příležitostem.

Networkingové akce mají smysl, protože potkáš lidi osobně a lépe se s nimi spojíš. Ale online kontakty přes LinkedIn taky nejsou k zahození, hlavně když nemáš čas na osobní setkání. Social media hrají velkou roli, protože tam můžeš být v obraze o trendech a událostech v oboru.

Další tip – neboj se oslovit lidi, co tě inspirují nebo s kterými bys chtěl spolupracovat. Ať už jsou z tvého oboru nebo jiného. Nakonec, čím víc lidí znáš, tím víc možností se ti otevře.

148 slov
1.5 minut čtení
13. 9. 2023
Milena Slavíková

V dnešní době je fakt důležitý mít dobré kontakty, to ti může otevřít hodně dveří. Zkus se zaměřit na lidi, co už něco dokázali v oboru, kde chceš růst. Mentor může být super, protože ti dá cenné rady a nasměruje tě, ale hodně platí i vztahy s kolegy – nikdy nevíš, kdo ti může pomoct nebo doporučit.

Networkingové akce rozhodně mají smysl, osobní setkání jsou často víc efektivní než online spojení. Ale zase LinkedIn je fajn platforma pro udržování kontaktů a hledání nových příležitostí.

Zkus se zapojit do různých skupin nebo diskuzí jak online, tak offline. To ti může pomoci poznat víc lidí a rozšířit si obzory. A hlavně, buď aktivní, sdílej vlastní názory a uč se od ostatních. To všechno ti může pomoct v kariérním postupu.

127 slov
1.3 minut čtení
18. 11. 2024
Blanka Suchá
Succeed.cz/Články/Síla networking
Kdo jsou klíčoví hráči, které byste měli mít ve své profesní síti?Objevte klíčové osobnosti a jejich význam pro váš profesní růst a úspěch v podnikání. Naučte se, jak vybudovat silnou profesní síť a kdo vás na této c...
1000 slov
10 minut čtení
7. 7. 2020
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky