Kde hledat investory pro startup v IT?
Zdravím všechny, chci se zeptat, kde vlastně začít hledat investory pro svůj IT startup. Mám nějaký nápad, který si myslím, že má potenciál, ale nevím, jak se dostat k lidem, kteří by mohli být ochotni investovat. Internet je plný informací, ale je těžké rozeznat, co je užitečné a co ne. Uvažoval jsem o crowdfundingových platformách, ale nejsem si jistý, jestli je to ta správná cesta. Co třeba angel investoři? Jak je najít a oslovit? Měl by člověk mít připravený nějaký pitch nebo něco podobného, než je začne kontaktovat? Slyšel jsem i o různých sítích a akcích pro startupy, ale jak moc to funguje? Fungují takové akce skutečně na to, aby se tam potkali investoři a zakladatelé? A co networkingové skupiny na sociálních sítích jako LinkedIn? Opravuji se, že jsem slyšel, že tam jsou skupiny zaměřené na investice a startupy, ale kdybych měl oslovit cizí lidi, nevím, jak začít. Někdo má nějaké osvědčené tipy nebo zkušenosti s hledáním investorů pro IT projekty? Jakým způsobem jste to dělali vy? Jaké platformy nebo metody byly pro vás nejúčinnější? Díky za pomoc!