Succeed.cz/Fórum/Kde hledat investory pro startup v IT?

Kde hledat investory pro startup v IT?

Zdravím všechny, chci se zeptat, kde vlastně začít hledat investory pro svůj IT startup. Mám nějaký nápad, který si myslím, že má potenciál, ale nevím, jak se dostat k lidem, kteří by mohli být ochotni investovat. Internet je plný informací, ale je těžké rozeznat, co je užitečné a co ne. Uvažoval jsem o crowdfundingových platformách, ale nejsem si jistý, jestli je to ta správná cesta. Co třeba angel investoři? Jak je najít a oslovit? Měl by člověk mít připravený nějaký pitch nebo něco podobného, než je začne kontaktovat? Slyšel jsem i o různých sítích a akcích pro startupy, ale jak moc to funguje? Fungují takové akce skutečně na to, aby se tam potkali investoři a zakladatelé? A co networkingové skupiny na sociálních sítích jako LinkedIn? Opravuji se, že jsem slyšel, že tam jsou skupiny zaměřené na investice a startupy, ale kdybych měl oslovit cizí lidi, nevím, jak začít. Někdo má nějaké osvědčené tipy nebo zkušenosti s hledáním investorů pro IT projekty? Jakým způsobem jste to dělali vy? Jaké platformy nebo metody byly pro vás nejúčinnější? Díky za pomoc!

178 slov
1.8 minut čtení
28. 11. 2024
Vojtěch Janků

Hledání investorů pro IT startup může být docela výzva, ale pár tipů ti může pomoct. Crowdfunding je fajn, pokud máš silný marketing a umíš zaujmout lidi, jinak to může být spíš ztráta času. Angel investoři jsou skvělí, ale opravdu záleží na tom, jak dobře svůj projekt představíš. Mít připravený pitch je nutnost – snaž se ho udělat co nejjasnější a nejzajímavější, aby to investory hned zaujalo.

Doporučuji se podívat na startupové akce nebo hackathony. Tam jsou často přítomní investoři, kteří hledají nové příležitosti. Networking je důležitý, takže si určitě vytvoř profil na LinkedIn a zapoj se do relevantních skupin. Můžeš tam potkat lidi, kteří ti pomohou nebo ti doporučí další kontakty.

Zkus i místní startupové inkubátory nebo akcelerátory – často mají programy, které tě spojí s investory. A hlavně buď aktivní a neboj se oslovit lidi přímo; často se to vyplatí.

139 slov
1.4 minut čtení
28. 2. 2024
Roman Vaculík

Zdravím, tak já ti dám pár tipů, co jsem se naučil z vlastní zkušenosti. Crowdfunding může být fajn, ale chce to mít solidní kampaň a jasně vysvětlený nápad. Ale drtivá většina investorů dává přednost osobnímu kontaktu. Angel investoři jsou super volba, ale najít je může být oříšek. Zkus online platformy jako AngelList nebo Seedrs, tam se obvykle pohybují.

Máš pravdu, že pitch je fakt důležitý, měl bys mít připravenou nějakou prezentaci a jasně říct, co děláš a proč by do toho měli investovat. Networkingové akce jako startupové soutěže nebo meetupy jsou taky dobrá cesta, lidi tam často hledají nové projekty.

LinkedIn má taky svoje kouzlo – zapoj se do skupin zaměřených na startupy a investice a snaž se tam aktivně komunikovat. Někdy stačí napsat příspěvek o svém projektu a uvidíš, kdo se ozve. Nejdůležitější je být vidět a nebát se oslovit lidi. Držím palce!

144 slov
1.4 minut čtení
14. 4. 2024
Michal Pazdera
Succeed.cz/Články/Inovativní podnikatelské modely
Kde najít investory pro moderní podnikatelské projekty v oblasti technologie?Objevte efektivní strategie a platformy pro oslovení investorů v digitální éře a získejte financování pro své technologické projekty.
1000 slov
10 minut čtení
15. 9. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky