Je potřeba mít digitální detox, když pracuju z domova?
Pracuju z domova už nějakou dobu a začínám mít pocit, že jsem neustále připojený k digitálnímu světu. Mám pocit, že se mi to podepisuje na psychice a celkovém duševním zdraví. Sice je to super, že můžu být flexibilní a mít všechno na dosah ruky, ale někdy mi přijde, že se od toho všeho nemůžu odtrhnout. Kolikrát už se stalo, že jsem večer místo odpočinku koukal na obrazovku a řešil pracovní e-maily nebo si pročítal různé články o podnikání a investování? Nemám pak už vůbec čas na sebe, na rodinu nebo na nějaké koníčky. Přemýšlím, jestli by nebylo fajn udělat si nějaký digitální detox, třeba na víkend nebo alespoň na pár hodin denně. Jenže pak si říkám, jestli to opravdu pomůže? Jak moc by mi pomohl odpočinout si od technologií, když je to v současné době tak důležité pro moji práci a kariéru? Myslím, že bych měl najít rovnováhu mezi pracovním životem a osobním životem. Jak to děláte vy ostatní? Máte nějaké tipy nebo zkušenosti s digitálním detoxem? Je dobré na to myslet, když člověk pracuje z domova a je neustále online? Děkuju za jakékoliv názory!