Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet pozitivní přístup v těžkých časech?

Jak si udržet pozitivní přístup v těžkých časech?

Jsem v situaci, kdy se mi nedaří udržet si pozitivní přístup. V poslední době procházím různými výzvami, ať už v osobním životě nebo v práci, a zdá se, že optimismu je čím dál méně. Každý den se probouzím s pocitem, že nic nemá smysl, a snažím se najít motivaci, abych pokračoval. Chtěl bych vědět, jak to dělají ostatní lidé, kteří čelí podobným problémům. Jaké techniky nebo rutiny vám pomohly udržet si pozitivní myšlení? Máte nějaké tipy, jak se vypořádat s negativními myšlenkami a frustrací? Zkoušel jsem různé metody jako meditaci nebo cvičení, ale zdá se, že to nestačí. Jak si nastavit mysl tak, aby byla otevřenější vůči pozitivním věcem? Myslíte si, že je dobré obklopovat se lidmi, kteří mají pozitivní energii? Jak se vyrovnáváte s tlakem a stresem, když se věci nevyvíjejí podle vašich představ? Budu vděčný za jakékoliv rady nebo zkušenosti, které by mi mohly pomoci zlepšit mou situaci a vrátit se zpět na správnou cestu.

157 slov
1.6 minut čtení
8. 1. 2025
Milan Musil

To, co popisuješ, je fakt těžký a moc lidí si tím prochází. Mě osobně pomáhá si psát deník. Každý večer si zapíšu, co se mi podařilo, i malý úspěchy. Pomáhá to vidět, že nějaký pokrok je. Také jsem zjistil, že je fakt důležitý se obklopovat správnejma lidma – pozitivní lidi tě nakopnou a dodaj energii. Zkus se méně dívat na negativní zprávy a víc se zaměřit na věci, co tě baví nebo tě dělají šťastným. Často pomůže i pohyb venku – příroda fakt léčí. A když už je to moc zlý, tak se neboj požádat o pomoc, ať už od kamarádů nebo odborníků. Každej má občas špatný období a je to v pořádku. Důležitý je nezavřít se do sebe a hledat ty drobný radosti.

124 slov
1.2 minut čtení
2. 1. 2025
Petr Bednář

Pár myšlenek, co mi pomohly. První věc, co doporučuju, je zaměřit se na malé úspěchy. I když se zdá, že nic nejde, zkuste si každý den napsat aspoň jednu věc, která se podařila. Vytvoříte si tak pozitivní návyk. Další tip je být v kontaktu s lidmi, co mají dobrou energii. Když jste obklopeni pozitivními lidmi, lépe se vám vidí světlo na konci tunelu. Zkoušel jsem i protiklad k negativním myšlenkám – když přijde něco špatného, zkusím najít malý pozitivní aspekt, třeba to, že jsem se něco naučil. A jo, určitě se hýbat – i když se to zdá jako klišé, fyzická aktivita fakt funguje na náladu. A nezapomeňte si dopřát čas pro sebe a relaxaci. Každý máme někdy špatné dny a je v pořádku to cítit. Takže klidně přiznejte, že to není lehké, ale snažte se najít i drobné radosti.

140 slov
1.4 minut čtení
26. 12. 2024
Adam Hloušek
Succeed.cz/Články/Mindset úspěšného člověka
Jak rozvinout růstové myšlení pro úspěch v podnikáníObjevte, jak růstové myšlení může transformovat vaše podnikání. Naučte se klíčové principy a strategie pro rozvoj pozitivní mentality a dosáhněte úspě...
1000 slov
10 minut čtení
17. 10. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky