Jak se nezaplést v neúspěších a vidět šanci na růst?
V poslední době se často potýkám s pocitem, že neúspěchy mě stahují dolů a brání mi v dalším rozvoji. Mám pocit, že se utápím v těch negativních zkušenostech a nedokážu vidět příležitosti, které by mohly vést k mému profesnímu růstu a úspěchu. Zajímalo by mě, jak se vlastně přenést přes tyto neúspěchy? Jak si udržet pozitivní myšlení, když se kolem mě zdá, že všechno padá? Mám tendenci analyzovat, co jsem udělal špatně, ale čím víc se do toho zamotávám, tím hůř se mi hledají odpovědi a řešení. Někdo mi říkal, že neúspěch je vlastně učitel, ale jak si to mám v praxi přetransformovat do něčeho užitečného? Co si třeba myslíte o tom jít na nějaké školení nebo workshop, abych se naučil lépe zvládat prohry a překážky? Jaký máte názor na to, když se člověk obklopí lidmi, kteří mají pozitivní přístup? Pomáhá to vůbec? A co třeba vedení deníku úspěchů? Může taková malá praktika skutečně změnit pohled na sebe sama a na své schopnosti? Hlavně bych chtěl vědět, co vám osobně pomohlo překonat tyto pocity beznaděje a začít znovu vidět šance na růst. Jaké strategie jste použili vy a jak vám pomohly dostat se zpět na správnou cestu v podnikání či kariéře?