Succeed.cz/Fórum/Jak začít s dalším příjmem, když mám už plný úvazek?

Jak začít s dalším příjmem, když mám už plný úvazek?

Zdravím všechny, potřebuju radu a doufám, že se někdo najde, kdo mi pomůže. Pracuju na plný úvazek v kanceláři a už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak si přivydělat víc peněz. Mám pocit, že by bylo fajn mít nějaký další příjem, ale nevím, kde začít. Mám trochu strach, že se to všechno nakonec zas tak zamotá a já nebudu mít čas na nic. Jaké možnosti vlastně existují pro lidi jako já? Něco online nebo něco, co by se dalo dělat i po večerech? Zkoušel jsem už pár věcí, ale nic z toho moc nefungovalo. Třeba jsem přemýšlel o freelancingu nebo o nějakých investicích, ale zase nevím, jestli je to reálný nebo jestli to zabere víc času než mám. Navíc se bojím, že přijdu o energii a budu pak unavený v práci. Jak to vlastně funguje, když máte plný úvazek a chcete přidat ještě další příjem? Co byste doporučili? Někdo má zkušenosti s podnikáním při práci nebo třeba s pasivním příjmem? Jak jste začínali? Budu rád za každou radu a tipy. Děkuju!

171 slov
1.7 minut čtení
22. 8. 2024
Milan Hroch

Zdravím, chápu tvoje obavy. Zkus třeba začít s freelancingem, pokud máš nějakou dovednost, jako psaní, grafiku nebo programování. Můžeš si vybrat projekty, které ti časově vyhovují. Další možností je investování, ale to chce trochu znalostí a může to být riskantní, pokud nevíš, co děláš. Zkus se podívat na pasivní příjem jako affiliate marketing nebo prodej digitálních produktů. Je fajn mít plán a nebrat si na sebe moc závazků najednou. Taky se snaž najít něco, co tě baví, ať máš energii i po práci. Rozvrhni si čas a uvidíš, co ti vyhovuje. Hodně štěstí!

93 slov
0.9 minut čtení
26. 3. 2024
Zdeňka Pospíšilová

No, co se týče přivýdělku při plným úvazku, tak možností je spousta, ale je to o tom, co tě baví a kolik času na to máš. Můžeš zkusit freelancing – třeba psaní, grafika nebo programování, to se dá dělat večer a na volné noze si nastavíš svůj čas. Další věc je prodávat věci online, eBay nebo nějaké české portály jako Aukro, pokud máš doma něco navíc.

Investice jsou taky cesta, ale na začátku to chceš mít jednoduchý, tak radši začni s něčím menším. Třeba do ETF nebo akcií, ale to už chce trochu víc zkoumání. Pasivní příjem můžeš mít i z pronájmu – pokud máš nějaký prostor navíc, tak to může fungovat.

Každopádně bych doporučil si naplánovat čas a nenechat se tím úplně vyčerpat. Zkus začít pomalu a uvidíš, co ti sedne a co ne.

135 slov
1.4 minut čtení
5. 10. 2024
Marie Vorlová
Succeed.cz/Články/Možnosti podnikání ve volném čase
Proč je důležité diversifikovat příjmy mimo hlavní zaměstnání?Zjistěte, jak diversifikace příjmů může přispět k vaší finanční stabilitě a proč byste měli zvažovat další zdroje příjmů vedle vašeho hlavního zaměstn...
1000 slov
10 minut čtení
19. 7. 2023
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky