Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mi na podnikání zbývá jen málo času?

Co dělat, když mi na podnikání zbývá jen málo času?

Mám takový problém, který mě trápí už nějakou dobu. V poslední době mám pocit, že mi na mé podnikání nezbývá skoro žádný čas. Pracuji na plný úvazek, k tomu se snažím rozjíždět svůj projekt, ale většinou jsem tak vyčerpaný, že se mi do toho ani nechce. Dělám si plány, jak bych chtěl investovat do marketingu a budovat svou značku, ale když pak přijde večer a já se vrátím domů, tak se cítím úplně bez energie a motivace. Zkoušel jsem různé techniky produktivity, jako třeba Pomodoro nebo plánování týdne, ale vždycky to skončí stejně – prostě na to nemám čas. Myslíte si, že je vůbec možné uspět v podnikání, když máte tak málo času? Máte nějaké tipy na to, jak efektivně využít ten čas, který mám? Jak se mi podaří udržet motivaci a nevyhořet? A co třeba delegování úkolů – je to dobrý nápad, i když na to nemám teďka moc prostředků? Bojím se, že pokud se nedostanu do určitého tempa, tak můj projekt zůstane navždy jen v oblasti snů. Jak to děláte vy? Jak jste se vypořádali s podobnými situacemi? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady.

187 slov
1.9 minut čtení
6. 7. 2023
Vojtěch Buchta

Jo, znám ten pocit. Pracovat na plný úvazek a k tomu ještě rozjíždět podnikání je fakt náročný. Tady pár tipů, co by ti mohly pomoct. Za prvý, zkus se zaměřit na nejdůležitější úkoly. Najdi si pár hodin v týdnu, co můžeš věnovat jen podnikání a pak si stanov priority. Místo velkých plánů radši dělej menší kroky, ale pravidelně. Taky zkus delegovat – i když nemáš moc peněz, můžeš třeba najmout někoho na freelance nebo požádat kamarády o pomoc. Motivaci udržuj tím, že si připomeneš, proč to děláš. Dobrý je mít nějaký vizuální cíl, třeba tabuli s nápady a cíli. A hlavně – dej si občas pauzu a nevyčítej si to. I malý pokrok se počítá.

115 slov
1.2 minut čtení
31. 12. 2023
Vojtěch Bláha

Když máš málo času, tak to je fakt těžký. Já jsem byl na tom podobně, ale nějak jsem se s tím vypořádal. Nejdřív jsem si uvědomil, že musím mít jasný cíle. Zkus si napsat, co je pro tebe opravdu důležité, a co můžeš hodit stranou. Místo pokusů o velký projekty si dej menší úkoly, co zvládneš za krátkou dobu – třeba 30 minut denně.

Motivaci udržuje to, že vidíš pokrok, i když je malej. Zkus si ohodnotit každý splněný úkol a na konci týdne se podívej, co jsi udělal. Delegování může být dobrý nápad, i s malým rozpočtem – třeba najít někoho na brigádu nebo externisty na konkrétní úkoly.

A nezapomeň si udělat čas na sebe – odpočinek je důležitej, jinak vyhoříš. Klidně si dej víkend volno a pak se vrať s novou energií. Není to snadný, ale když se ti podaří udržet aspoň malý krok vpřed, tak se to počítá.

151 slov
1.5 minut čtení
31. 5. 2024
Bedřich Jonáš
Succeed.cz/Články/Možnosti podnikání ve volném čase
Jak efektivně zvládnout time management při podnikání ve volném čase?Objevte osvědčené techniky a nástroje pro optimalizaci času, které vám pomohou úspěšně vyvážit práci a podnikání. Naučte se, jak efektivně plánovat, o...
1000 slov
10 minut čtení
15. 12. 2022
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky