Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mě nikdo neosloví na LinkedIn?

Co dělat, když mě nikdo neosloví na LinkedIn?

Mám profil na LinkedIn už nějakou dobu, ale stále se mi nedaří vybudovat si nějakou síť kontaktů. Nechápu, proč mě nikdo neoslovuje. Vždycky jsem si myslel, že LinkedIn je skvělá platforma pro networking a hledání pracovních příležitostí, ale teď mám pocit, že to u mě prostě nefunguje. Možná dělám něco špatně? Mám tam vystavený svůj životopis, přidávám nové příspěvky a snažím se být aktivní. Dokonce jsem zkusil posílat žádosti o spojení lidem v mém oboru, ale většina z nich mě ignoruje. Někdy se cítím jako bych byl na opuštěném ostrově mezi lidmi, kteří mají zájem o kariérní růst a podnikání. Je možné, že by můj profil nebyl dost zajímavý? Jaké jsou nejlepší strategie na zaujetí ostatních? Mělo by smysl upravit svůj profil nebo změnit strategii oslovování? A co když se mi stále nedaří získat nové kontakty? Jaké triky nebo tipy byste doporučili pro zvýšení viditelnosti na LinkedIn? Je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost a podařilo se mu překonat tuto situaci? Rád bych slyšel vaše názory a rady.

168 slov
1.7 minut čtení
28. 9. 2024
Matěj Kolman

Něco jako "zvýšení viditelnosti" na LinkedIn fakt není jednoduchý. Zkus se zaměřit víc na kvalitu než na kvantitu. Pokud posíláš žádosti o spojení a lidi ti neodpovídají, možná bys měl změnit způsob, jak je oslovuješ. Zkus napsat osobní zprávu, kde se zmíníš, proč chceš být v kontaktu a co máte společného.

Profil by měl vypadat profesionálně, tak si ho projdi a ujisti se, že máš dobrý profilový obrázek a výstižný popis. Přidávej relevantní obsah, třeba články nebo příspěvky o oboru, co tě zajímá. Čím víc se zapojíš do diskuzí nebo komentářů, tím větší šance, že si tě někdo všimne.

A hlavně buď trpělivý. Networking trvá nějakou dobu. Můžeš se připojit k různým skupinám a tam aktivně diskutovat. Ano, může to chvíli trvat, ale když se ukážeš jako aktivní a znalý člověk, postupně si vybuduješ kontakty.

134 slov
1.3 minut čtení
12. 9. 2024
Jana Světlíková

Když tě na LinkedIn nikdo neoslovuje, tak možná můžeš zkusit pár věcí. Za prvé, zkontroluj si svůj profil – měl by být kompletní, s dobrou fotkou a jasným shrnutím toho, co děláš. Přidej konkrétní dovednosti a zajímavé projekty. Zkus taky aktivně komentovat příspěvky ostatních a sdílet hodnotný obsah, co by mohl zajímat tvé kontakty. Neboj se posílat personalizované žádosti o spojení – napiš pár slov k tomu, proč byste si měli být vzájemně prospěšní. A ještě jedno, zapoj se do skupin ve svém oboru a diskutuj tam, to může pomoci zvýšit viditelnost. Pokud ti to pořád nepůjde, tak můžeš zvážit změnu strategii nebo hledat alternativní platformy pro networking.

108 slov
1.1 minut čtení
17. 10. 2024
Filip Voříšek
Succeed.cz/Články/Trend v pracovním světě
Jak technologie mění způsob, jakým hledáme práci?Analýza vlivu moderních technologií na proces hledání zaměstnání a rady, jak se s tímto trendem vyrovnat.
1000 slov
10 minut čtení
16. 9. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky