Změna oboru a strach z neúspěchu
Už dlouho uvažuju o změně oboru, protože to, co dělám teď, mě vlastně vůbec nebaví a cítím, že bych v něčem jiném mohl být opravdu dobrý. Jenže mám hrozný strach z toho, co když se rozhodnu špatně? Co když mi to nepůjde? Jak zvládnu to, že třeba nebudu mít dostatečné znalosti nebo zkušenosti v novém oboru? Nevím, jestli je to normální, ale cítím se jakoby uvězněný ve své současné práci a přitom mě láká něco úplně jiného. Vždycky jsem chtěl dělat něco kreativního, ale teď mám pocit, že už je pozdě. Jak se mám zbavit toho strachu? Jak začít? Mám si udělat nějaké kurzy nebo školení před tím, než udělám ten krok? Je lepší si nejdřív najít novou práci a pak se teprve rozhodnout o změně oboru, nebo to má smysl řešit ještě než vypustím svou současnou pozici? Co když mi to nové povolání vůbec nesedne a já se budu muset vrátit zpátky? Jak se vyrovnat s tím pocitem selhání? A co když všichni okolo mě budou myslet, že jsem udělal chybu a budu se cítit osaměle v tom rozhodnutí? Jsou tu vůbec nějaké rady pro lidi, kteří se bojí učinit zásadní změnu v pracovní kariéře? Jak zmapovat své možnosti a zjistit, jestli je to opravdu ta správná cesta? Děkuju za jakoukoli pomoc.